Un sanitari amb EPI manipulant proves PCR

Cauen els contagis al Baix Penedès, però la pressió hospitalària encara es manté alta

El risc de rebrot s'ha reduït a la meitat des que va marcar el seu màxim absolut el 12 de juliol

Els contagis de coronavirus tornen a anar a la baixa a tot el país, també al Baix Penedès. La comarca fa més de dues setmanes que redueix el nombre de positius detectats, amb una caiguda clara de tots els indicadors. Actualment, el risc de rebrot se situa en els 570 punts, la meitat del seu màxim absolut (1.202), marcat el 12 de juliol.

Aquella tercera setmana de juliol es van detectar prop de 500 casos positius, una xifra que els últims set dies ha baixat a 310. Tot i que es fan menys proves, el descens de contagis es pot constatar pel fet que la positivitat també baixa. Ha passat d'un 21% a un 15%, tot i que segueix molt per sobre del 5% recomanat per l'OMS.

Per sota dels 400 casos a l'IA7

Actualment la incidència acumulada al Baix Penedès se situa en 297 casos per 100.000 habitants els últims set dies. Només l'Arboç supera la taxa de 400 casos que s'agafa com a llindar pel toc de queda. L'índex de reproducció es troba a 0,81, garantint que la baixada continuarà els pròxims dies.

Tot i que la tendència és bona, la situació encara no ho és, perquè es ve d'un pic de contagis molt elevat. Això fa que la pressió hospitalària encara sigui alta i no s'hagin notat els efectes de la baixada. Si al Baix Penedès hi havia menys de cinc ingressats per Covid a principis de juliol, ara en són 24. 

Cap defunció per Covid des del 9 d'abril

La bona notícia és que segueixen sense registrar-se noves morts relacionades amb el virus. L'última que el Departament de Salut té comptabilitzada és del 9 d'abril, fa gairebé quatre mesos. Durant la primera onada del 2020, en menys de tres mesos n'hi va haver un centenar, una altra prova que les vacunes són efectives.