Imatge d'un professional sanitari fent una prova PCR a un jove durant el cribratge massiu a Montblanc

El risc de rebrot marca el seu màxim al Baix Penedès, amb tres municipis per sobre dels 1.000 punts

L'alcalde de Calafell fa una crida a evitar les concentracions de gent

La nova onada del coronavirus està marcant xifres rècord a tot el país. També al Baix Penedès, on el risc de rebrot marca avui dijous el seu punt més alt de tota la pandèmia, amb 940 punts. Se supera així el pic registrat de 897 punts en la segona onada, el 13 de gener.

Tres municipis per sobre dels 1.000 punts

Tres municipis tenen un risc de rebrot per sobre dels 1.000 punts. Són Santa Oliva (1.580), Cunit (1.455) i Calafell (1018). En aquesta última població, les xifres han tornat a pujar després de dues setmanes on semblava que milloraven.

Per aquest motiu, l'alcalde, Ramon Ferré, ha demanat responsabilitat als ciutadans i «evitar concentracions de gent». Aquesta va ser una queixa que el consistori va rebre durant les últimes festes de Sant Pere. Ferré recorda que el municipi depèn del comerç, el turisme i la restauració, i insta a no posar-los de nou en perill de tancament.   

 

Només tres municipis en risc baix

A l'altre costat de la balança hi ha tres municipis que estan encara en risc baix de rebrot. Són el Montmell (0), Llorenç del Penedès (35) i Albinyana (46). La capital de la comarca, el Vendrell, marca un risc de rebrot de 771 punts, amb 87 casos durant l'última setmana. 

Per ara, l'increment de casos es concentra en la població més jove, fet que no es tradueix en un augment de la pressió hospitalària. A la comarca hi ha cinc ingressats per Covid, una xifra que es manté estable. Però si els contagis comencen a afectar franges d'edat sense la vacunació completada, es tem que puguin pujar els ingressos.