Pla tancat d'una estudiant de la UdG de perfil mentre li fan una PCR en la primera jornada de cribratge massiu

La incidència del coronavirus també es dispara al Baix Penedès impulsada per les franges d'edat no vacunades

En deu dies els casos detectats s'han multiplicat per tres

En la línia del que està passant a la resta de Catalunya, la incidència del coronavirus està creixent de forma ràpida al Baix Penedès. En els últims deu dies els positius detectats s'han multiplicat per tres. Si el 25 de juny hi havia 51 casos en una setmana, ara la xifra s'ha incrementat fins als 173 en els últims set dies.

Incidència disparada entre els no vacunats

I com també passa a la resta del país, la incidència està disparada entre les franges d'edat no vacunades, sobretot la dels joves d'entre 15 i 29 anys. Si la incidència a catorze dies és de 221 casos per 100.000 habitants al global de la comarca, als 15-29 anys aquesta xifra arriba als 670 casos. També repunta al grup d'entre 30 i 49 anys (IA=229).

En canvi, es manté força estable a les franges d'edat més altes, que ja tenen la vacunació molt avançada. El mateix es pot comprovar amb el percentatge de proves positives. Dels 15 als 29 anys és un elevat 18%, dels 30 als 49 se situa en un 9% i la resta d'edats segueixen per sota del 5% recomanat per l'OMS.

Els hospitals, a l'expectativa

Tot plegat fa que ara mateix l'RT se situï en el 2,20 i el risc de rebrot arribi als 490 punts. El Vendrell, amb 57 positius en set dies, i Calafell (44) són els municipis que han detectat més casos.

De moment, el creixement no té una correlació als hospitals, on hi ha set ingressats, ni amb les defuncions. L'última mort relacionada amb el coronavirus al Baix Penedès data del 9 d'abril, fa gairebé tres mesos. Paral·lelament la vacunació també avança i ja han rebut la pauta completa un 45% dels baixpenedesencs més grans de setze anys.