Pla mitjà d'una dona que rep una vacuna de Pfizer al punt de vacunació de Reus

Gairebé la meitat de la població del Baix Penedès ja ha rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid

Un 30% tenen la pauta completa, amb els casos en retrocés al Vendrell, però que es mantenen alts a Calafell

Un total de 50.912 persones del Baix Penedès ja han rebut la primera dosi de la vacuna del coronavirus, segons el Departament de Salut. Això significa que un 48,8% de la població ja ha començat la immunització. La pauta completa la tenen en aquests moments 31.936 persones (un 30,6%).

Si només ens fixem en la població més gran de setze anys, ja són un 58% els que tenen una dosi, i un 36% els que han acabat la pauta. En aquests moments el Baix Penedès té un risc de rebrot de 112 punts, i ha baixat una mica dels 172 punts que va marcar fa vuit dies. En l'última setmana s'han detectat 51 casos.

Calafell no fa nèt

La situació a la comarca difereix força. Calafell, que fa dies va experimentar un repunt, manté la incidència alta, amb un risc de rebrot de 247 punts i una positivitat del 8,6%. Fa diverses setmanes, de fet, que la taxa de positivitat està per sobre del 5% que recomana l'OMS per controlar el virus.

Risc de rebrot baix al Vendrell, però a l'alça a l'interior

La situació contrària es viu al Vendrell, on els casos es troben en el seu punt més baix des del passat setembre. Els últims set dies només s'han detectat sis casos, amb un risc de rebrot baix (35) i una positivitat de l'1,48%. Al Baix Penedès Interior s'han detectat nou casos els últims set dies, amb un total de tres pacients ingressats a la comarca.