L'alcalde del Vendrell visita la nova Sala de Lectura de Coma-ruga.

Entra en funcionament la reivindicada 'petita' biblioteca de Coma-ruga

La Sala de Lectura ofereix els mateixos serveis que la Biblioteca Terra Baixa, de la qual depèn

El nucli de Coma-ruga està d'enhorabona, ja que aquest dilluns 4 de novembre ha obert finalment les seves portes la nova Sala de Lectura, depenent de la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell. Aquesta demanda veïnal que ve de lluny ha acabat sent una realitat aquest dilluns, quan l'equipament s'ha obert als veïns a partir de les quatre de la tarda. Molts d'ells han tret el cap durant les primeres hores, per comprovar què és allò que hi podran trobar.

«La sala ofereix els mateixos serveis que la Biblioteca Terra Baixa, de la qual depèn», ha explicat Roser Poch, responsable de l'equipament. Això es tradueix en la possibilitat de llogar llibres o pel·lícules i de demanar-ne directament a altres biblioteques. També hi ha dos ordinadors i una zona de llibres per a infants. Per Àngels Colom, directora de la biblioteca del Vendrell, l'obertura d'aquesta sala ha de ser «la llavor d'un futur projecte als nuclis marítims amb unes prestacions més àmplies».

Oberta totes les tardes entre setmana i dos matins

La Sala de Lectura de Coma-ruga està oberta totes les tardes de dilluns a divendres, de les 16.00 a les 20.00 hores, i els dimarts i els dijous al matí, de les 10.00 a les 13.00 hores. Des de la Biblioteca Terra Baixa es té la confiança que l'obertura del nou equipament suposarà «un augment dels usuaris», i no tant un trasllat d'aquests des del Vendrell. Com ja es va explicar en el seu moment, el nou espai no pot ser considerat un centre autònom, ja que la Generalitat només reconeix com a biblioteques els equipaments que tenen un mínim de 450 m².

La Sala de Lectura ocupa la planta baixa d'un edifici on abans hi havia una llar d'infants, de manera que amb la seva posada en funcionament també es recupera un espai que feia anys que estava en desús. Tot i que en un primer moment es va anunciar que estaria oberta al públic la segona quinzena d'octubre, finalment la seva obertura s'ha dut a terme aquest dilluns 4 de novembre.

La sala té dos ordinadors.
La sala té dos ordinadors. | BP Diari