Una visita a la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

Comença el rodatge d'un documental sobre la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders

Està impulsat pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

La Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders serà protagonista d'un documental que es començarà a rodar aquest dijous 18 de novembre. El documental tractarà la història constructiva i social d'aquest barri situat al costat de l'estació de trens de Sant Vicenç de Calders.

La iniciativa està patrocinada pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mnactec). També compta amb la col·laboració de l'associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

Entrevistes a testimonis

Després de dedicar dos mesos a l'elaboració del guió i l'estructura, aquesta setmana començarà el rodatge. Es faran entrevistes a diversos testimonis que han viscut o encara viuen a la colònia. El documental ajudarà a donar valor a aquest important nucli situat al municipi del Vendrell.

Actualment hi viuen unes 200 persones, que fa temps que reclamen millores i que s'avanci en la protecció del barri. Recentment, Adif va eliminar les antigues barraques que hi havia en un dels laterals. Aquestes es trobaven en molt mal estat i havien estat objecte d'ocupacions.