Alguns alcaldes del Baix Penedès, al davant del Consell Comarcal.

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova un pressupost expansiu pel 2021

El suport a les famílies i la cohesió social, dos dels punts claus d'uns comptes marcats per la Covid

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha aprovat aquest dimecres 18 de novembre el pressupost per l'exercici 2021, que ha comptat amb un ampli suport dels grups polítics. PSC, PDeCAT, ERC i En Comú Podem han votat a favor d'uns comptes que pugen fins als 15,8 milions d'euros, un 16% més elevats que els del 2020. Alternativa Municipalista, el PP i Cs s'han abstingut.

El president del Consell Comarcal, Joan Sans, ha celebrat que cap grup hagi votat en contra d'un pressupost «centrat a combatre els nefastos efectes de la crisi socioeconòmica provocada per la Covid-19 i que afecta directament a moltes famílies de la comarca». «És el moment d'anar tots junts remant en la mateixa direcció per ensortir-se'n», ha afirmat Sans. 

Els comptes pel 2021 suposen un augment de més de 2,2 milions d'euros respecte als anteriors, i les partides que més han crescut són les dels àmbits de la cohesió social i el suport a les famílies. Les despeses se centren principalment en tres àrees, que són les d'Ensenyament (6,6 milions), Medi Ambient (4,7 milions) i Serveis Socials (3,1 milions). La partida més important d'ingressos és el de les transferències corrents, que sumarà gairebé quinze milions d'euros.