Un patinet elèctric.

Controls al carrer: la policia del Vendrell posa 25 denúncies i immobilitza tres patinets

Durant dues setmanes els agents han fet més de 50 controls en diferents punts del municipi

La Policia Municipal del Vendrell ha fet durant les dues últimes setmanes una campanya de controls dels vehicles de mobilitat personal (VMP). Es tracta d'una campanya inclosa en el nou  Pla Especial de Millora de la Convivència i la Seguretat (PEMCS). L'objectiu era controlar que es faci un ús correcte de vehicles com els patinets, fent complir la normativa estatal vigent.

La campanya s'ha fet entre 25 d'octubre i el 7 de novembre, amb un total de 51 controls en diferents punts del municipi. Hi han pres part un centenar d'agents, que han interposat 25 denúncies per no complir la normativa.

25 denúncies per infraccions de la normativa

Del total de 25 denúncies, 21 han estat per indisciplina viària. Són comportaments com ara circular per les voreres o l'illa de vianants, parlar amb el mòbil o anar dues persones en un patinet. Les altres quatre han estat per infraccions del Servei Català de Trànsit, com ara que el VMP tingui les característiques d'un ciclomotor.

Els controls també han suposat la immobilització de tres vehicles de mobilitat personal. La campanya s'ha fet coincidint amb el repartiment de fulletons informatius als centres d'educació secundària. En aquests fulletons s'explica quin és l'ús correcte dels patinets elèctrics i s'ofereix l'opció de fer xerrades d'educació viària.

Esperant la normativa local

Tot i que hi ha una normativa estatal que regula l'ús dels patinets elèctrics, el Vendrell encara té pendent actualitzar la seva normativa local. Entitats com la Xarxa Vendrellenca ho han demanat diverses vegades. Fa uns anys el govern local va apuntar que estudiaria una regulació provisional, però no es va acabar fent.

El Pla Especial que es va impulsar fa dues setmanes seguirà ara amb una campanya específica de seguretat al barri del Tancat. Es faran més patrulles a peu per la zona i diversos controls.

Un jove sobre un patinet elèctric
S'han posat 25 denúncies en dues setmanes per infraccions de la normativa. | Pixabay