Restes d'un botellot al Vendrell.

Més policia i més patrulles: el Vendrell presenta un pla contra l'augment de furts, botellots i vandalisme

Els delictes amb força contra les persones i propietats van a l'alça

L'Ajuntament del Vendrell i la Policia Municipal han anunciat la posada en marxa del Pla Especial de Millora de la Convivència i la Seguretat (PEMCS). El pla ha de servir per reforçar la seguretat, amb un augment d'agents al carrer i més patrulles a peu per les zones comercials i els nuclis habitats. També es faran campanyes específiques contra l'incivisme.

Aquesta és la resposta del consistori davant l'augment dels delictes amb força contra les persones i la propietat, que ha constatat la Junta de Seguretat Local. També pel fort increment de botellots que venen associats amb actes vandàlics. Des del govern local afirmen que són situacions derivades «de la pandèmia i el canvi d'hàbits que aquesta ha provocat».

Principi d'acord entre ajuntament i sindicats policials

Fonts del govern apunten que el pla forma part d'un principi d'acord entre el consistori i els sindicats policials, que ha de resoldre les mancances que té el cos. Un dels objectius és el de reduir l'interinatge de la plantilla, incorporant agents funcionaris amb formació i capacitat plena. Des del govern afirmen que ja hi treballen, amb la primera convocatòria de places d’agents funcionaris de carrera en deu anys.

El PEMCS preveu un increment de la jornada dels agents i comandaments per reforçar els torns i serveis. També establirà un calendari de campanyes específiques de caràcter preventiu, informatiu, dissuasiu i d’intervenció. A més d'incrementar les patrulles a peu per tots els barris, també es volen controlar els abocaments al medi, l'incivisme i les ocupacions d'habitatges.

Igualment, s'inclouen els controls de la normativa de circulació dels patinets i altres vehicles de mobilitat personal. La primera d'aquestes campanyes específiques ja està operativa, segons el consistori, amb el reforç de patrulles a peu a la zona comercial.

Policies patrullant pel Vendrell.
El Vendrell reforça la presència de patrulles al carrer. | Ajuntament del Vendrell