Protesta dels sindicats policials del Vendrell.

«No hi ha projecte de seguretat»: Els sindicats de la policia del Vendrell, en peu de guerra

Denuncien precarietat i manca de formació per l'excés d'agents interins

Diferents sindicats de la Policia Municipal del Vendrell i de l'Ajuntament han fet una mobilització aquest dijous 22 d'abril a la plaça Vella, en protesta per «la falta d'intenció negociadora de l'Ajuntament i la creixent inseguretat que viu el municipi per la manca de personal policial», segons han apuntat.

La concentració ha servit per denunciar diferents aspectes pels quals els sindicats creuen que els representants polítics «menystenen els treballadors», en paraules de Mar Vázquez, presidenta de la Junta de Personal de l'Ajuntament.

Entre aquests temes hi ha la «manca de negociació per elaborar el capítol 1 del pressupost del 2021», un «deute de més de 400.000 euros que està pendent des del 2012», el «bloqueig de la negociació col·lectiva» o diferents «irregularitats en la plantilla de la Policia Municipal», que han derivat en una «creixent inseguretat als carrers». Aquest últim punt és el que ha concentrat les crítiques.

Excés d'agents interins

Els representants sindicals lamenten que el consistori no tingui «cap projecte de seguretat» des de fa anys, cosa que es tradueix en una «precarietat de les instal·lacions» i una «manca de formació de molts dels agents per l'excés d'interins que hi ha al cos». En aquest sentit, apunten que de l'actual plantilla de 86 agents que hi ha a la policia local, fins a 22 són interins, una quarta part del total.

«Són agents que no han fet la formació obligatòria, amb la qual cosa tenen una manca de preparació per estar al carrer», afirmen els sindicats. La xifra d'interins a la policia s'ha multiplicat els últims deu anys, passant de quatre a 22, una cosa que «no és equiparable a cap altre municipi». Asseguren que fa deu anys que no surt cap plaça de funcionari i la plantilla està «molt envellida, com també ho estan els comandaments».

Això també provoca problemes de «temporalitat» entre els agents, ja que els interinatges estan pensats «per moments puntuals, com el reforç dels mesos d'estiu». La situació és similar entre la resta de treballadors de l'Ajuntament del Vendrell, ja que de 400 professionals, uns 130 són interins. Des del govern local van anunciar aquest mateix dimarts que s'estava treballant en un pla per «eliminar la temporalitat» al cos de policia.

Els sindicats de la policia del Vendrell, protestant davant l'Ajuntament.
Els sindicats de la policia del Vendrell denuncien precarietat i un excés d'agents interins al cos. | BP Diari