Vista de la fàbrica Bosch de Castellet i la Gornal.

Un altre cop dur pel Penedès: Bosch anuncia el tancament de la planta de Castellet

Fins a 300 persones es podrien quedar sense feina

Tot just dues setmanes després que es fes públic que Saint-Gobain vol tancar una de les divisions que té a l'Arboç, ha arribat un altre cop dur per la indústria al Penedès. La multinacional alemanya Bosch ha anunciat que vol tancar la seva planta de Castellet i la Gornal, situada a l'Alt Penedès però a tocar del municipi de l'Arboç. Això afectaria un total de 300 persones que treballen en aquesta empresa especialitzada en motors per a parabrises de cotxes. 

La direcció de la multinacional ho ha comunicat als treballadors aquest dilluns 7 de setembre, vinculant la decisió a una pèrdua de competitivitat de la planta per la caiguda de producció de vehicles que hi ha hagut a nivell mundial. Des de l'empresa afirmen que, els últims anys, s'havien estat buscant opcions de reindustrialització i possibles compradors per evitar el tancament. «Les opcions que hi ha hagut no han estat realistes», asseguren.

El comitè acusa l'empresa d'abandonar la planta

El comitè d'empresa de Bosch, que rebutja frontalment el tancament, s'ha de reunir d'urgència aquest dimarts per decidir les mesures que prendran a partir d'ara. El president del comitè, Carlos Teruel, ha lamentat que la multinacional hagi abandonat la planta de Castellet des de fa temps. «Es veu en els petits detalls, s'espatllen les màquines i no les arreglen», ha exemplificat Teruel.

Des del comitè volen revertir la decisió de l'empresa, tot i que admeten que serà «difícil». La fàbrica de Bosch a Castellet ha patit els últims anys una reducció dràstica de plantilla a través d'EROs, baixes incentivades i reduccions salarials. L'anunci del seu «tancament ordenat» coincideix amb les mobilitzacions i la vaga indefinida que estan duent a terme els treballadors de Saint-Gobain a l'Arboç.