El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell.

El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell celebra els 65 anys amb un complet programa d'actes

L'acte central serà l'estrena d'un 'Stabat Mater' per la Festa Major de Santa Anna

L'any que el Vendrell és Capital de la Cultura Catalana, una de les entitats culturals més longeves de la ciutat, el Cor-Orfeó Parroquial, està de celebració pels seus 65 anys. Per aquest motiu, des de la coral s'han preparat un bon grapat d'actes que tindran lloc durant aquest 2020, el principal dels quals es viurà amb el tradicional concert que fan sempre per la Festa Major de Santa Anna, el 26 de juliol.

Enguany, en aquest concert estrenaran un 'Stabat Mater' composat per Albert Solé, actual cantant del cor i director durant molts anys. «L'Albert coneix bé el cor, perquè sempre n'ha format part, i ha composat aquesta obra especialment pel format que tenim», ha explicat Jordi Solé, actual director del cor.

A més d'aquesta actuació, el Cor-Orfeó en farà altres. El febrer serà a Banyeres del Penedès, per Santa Eulàlia, mentre que pel pont de l'1 de maig faran un viatge a terres valencianes per actuar a Borriana. Serà una manera de seguir enfortint els lligams amb el lloc on van aparèixer els Gegants Vells del Vendrell que van ser robats el passat estiu.

El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell.
El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell, en una imatge recent. | Ferran Quesada

Nou logotip

Un altre acte rellevant serà el concurs per escollir un nou logotip per a l'entitat, que manté el mateix que es va fer originalment. Es tracta d'un certamen dirigit a dissenyadors professionals o amateurs, sense límit d'edat, i que té una remuneració de 300 euros. Els dissenys es poden presentar fins al 30 d'abril al Centre Cívic l'Estació. El 15 de maig, el jurat farà públics els resultats. Les bases del concurs es poden trobar al web del Cor-Orfeó. El mes d'abril, el Vendrell també acollirà una trobada dels cicles corals de la Federació Catalana d'Entitats Corals.

La història del cor

El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell es va fundar l'any 1955 per solemnitzar les festes litúrgiques de la Parròquia de Sant Salvador, i des del 1962 va començar a oferir concerts fora de la seva activitat parroquial. En els seus 65 anys de vida, la coral ha fet centenars d'actuacions per tota Catalunya, i sortides a llocs com Andorra, Saragossa, Durango, Flandes, Itàlia o França.

Ha interpretat obres tan rellevants com el 'Glòria' de Vivaldi, la 'Passió segons Sant Joan' de Bach, el 'Rèquiem' de Fauré, el 'Pessebre' de Pau Casals o 'El Llibre Vermell de Montserrat'. Els seus directors al llarg d'aquestes sis dècades i mitja han estat Jordi Pell, Albert Solé, Montserrat Meneses, Natàlia Casasús, Pere Lluís Biosca i Jordi Solé.