Ous de corriol camanegre a la platja de Calafell.

El corriol camanegre torna a nidificar a Calafell trenta anys després

Es tracta d'una espècie vulnerable en perill d'extinció

Amb un confinament que ja dura més de 40 dies, un dels principals beneficiats és el medi ambient, i els animals que viuen a prop de l'ésser humà. Un dels exemples més clars és que la presència del corriol camanegre a les platges de la demarcació de Tarragona està experimentant un clar augment aquesta primavera. Si fa uns dies es van detectar nius de corriol a la platja de Tamarit, a Tarragona, ara ha passat el mateix a Calafell.

L'Ajuntament d'aquest municipi del Baix Penedès ha informat que s'ha detectat un niu de corriol camanegre en plena criança a la platja. Segons el consistori, feia com a mínim 30 anys que no es documentava una nidificació de corriol a les platges de Calafell, amb el qual es tracta d'un fet excepcional. Aquesta és una espècie vulnerable i en perill d'extinció, amb el qual la zona ha estat protegida amb un perímetre, una mesura que durarà mentre duri la criança.

Habitual a la zona de les Madrigueres

El corriol camanegre és una espècie que nidifica a la zona de les Madrigueres, al Vendrell, ja que és l'únic espai verge del litoral baixpenedesenc. L'estiu passat, l'entitat ecologista Geven lamentava que l'obertura del nou pont de les Madrigueres havia comportat la pèrdua d'una dotzena de nius de corriol, a causa de l'increment del pas de persones. Ben segur que aquest any, el corriol haurà tingut una nidificació molt més tranquil·la.