Un dels mosaics de Padrós que hi ha a l'edifici del Tabaris de Coma-ruga.

El delicat estat de l'edifici Tabaris dispara el cost de les obres del FEDER de Coma-ruga

L'Ajuntament opta per concentrar les inversions en aquest projecte i el de les Quatre Fonts

L'Ajuntament del Vendrell haurà d'invertir 3,7 milions d'euros en les obres de remodelació del centre de Coma-ruga i de l'edifici Tabaris, el projecte que està inclòs dins els fons europeus FEDER. Es tracta d'una xifra molt superior a la que s'havia estimat inicialment, i que fixava l'aportació del consistori en 1,3 milions d'euros. L'explicació d'això és el delicat estat en el qual es troba l'edifici Tabaris, que obligarà a prendre mesures especials durant els treballs.

Al ple d'aquest dilluns 28 de setembre, el consistori va aprovar una modificació de crèdit de 2,4 milions d'euros, amb la qual es vol fer front a aquest encariment. Això va provocar les queixes de l'oposició, que critica que el cost d'aquestes obres hagi crescut «un 300%» respecte al pressupost inicial. El que es mantenen igual són els 1,3 milions d'euros de subvenció del FEDER, amb la qual cosa el projecte acabarà costant prop de cinc milions, en lloc dels 2,6 previstos inicialment.

 

Salvar l'actual Tabaris

Des del govern local han respost que la primera estimació es va fer per presentar l'avantprojecte al programa FEDER, però que això no implica que l'Ajuntament pugui fer més inversió després si ho creu necessari. Segons el consistori, quan s'ha analitzat la situació de l'edifici Tabaris, els tècnics han vist que presenta un estat molt delicat que obligarà a prendre mesures especials durant les obres, ja que en cas contrari podria tenir fins i tot un risc de caiguda.

«Seria menys costós enderrocar l'edifici i fer-ne un de nou, però el govern manté el seu compromís per restaurar el Tabaris i els mosaics de Santiago Padrós pel valor patrimonial que té», ha apuntat l'alcalde, Kenneth Martínez. Davant aquesta situació, l'Ajuntament ha decidit concentrar les inversions d'aquest any en aquest projecte i en el de remodelació del carrer de les Quatre Fonts, raó per la qual es va fer la modificació de crèdit.