Imatge virtual del nou edifici Tabaris de Coma-ruga.

Ja es coneix com serà el nou edifici Tabaris de Coma-ruga

CAAS Arquitectes ha guanyat el concurs de projectes arquitectònics

L'Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer aquest dimecres 27 de novembre l'aspecte que tindrà el nou edifici del Tabaris, un cop fetes les obres del FEDER de Coma-ruga. Una imatge virtual mostra l'exterior de l'edifici rehabilitat, i rodejat per una zona enjardinada en la qual hi haurà un brollador. Els guanyadors del concurs de projectes arquitectònics de l'edifici Tabaris ha estat l'equip CAAS Arquitectes, aprovat per la Junta de Govern d'aquest passat 25 de novembre.

Un espai polivalent per a diversos usos

El nou Tabaris s'ha plantejat com un espai polivalent on s'hi podran celebrar diversos actes, així com activitats de les entitats veïnals. Així, es preveu que s'hi puguin dur a terme actes multitudinaris com ara fires, congressos o trobades, i que hi hagi una àrea destinada a l'ús veïnal i de les associacions. També tindrà un espai de difusió de l'obra de Santiago Padrós i l'art del mosaic, una altra zona per donar a conèixer la reserva marina de Masia Blanca, i una sala on s'explicarà la història de Coma-ruga.

L'Ajuntament del Vendrell va aprovar les bases del concurs el passat mes de juliol, i la llista definitiva dels admesos el mes d'agost. En total hi va haver vuit participants, que van presentar les seves propostes davant el jurat.  Aquest ha fet la valoració seguint «criteris de qualitat arquitectònica i en relació també a criteris automàtics vinculats a disposar de perfils concrets en els equips de treball», segons expliquen des del consistori. Al final, aquest ha estat el projecte guanyador.

El gruix de les obres, el 2020

El passat mes de setembre, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va avançar que les obres de remodelació del centre de Coma-ruga vinculades al projecte FEDER començarien a finals del 2019, i tindrien el seu gruix durant el 2020. La primera fase se centrarà en l'entorn de la plaça dels Germans Trillas, on es vol donar prioritat als vianants. La segona fase serà la que contemplarà la zona del Tabaris.