Vista de l'edifici Tabaris.

L'edifici Tabaris de Coma-ruga reivindicarà l'obra de Santiago Padrós

També podrà acollir la celebració de diferents actes

L'Ajuntament del Vendrell ha informat que l'edifici Tabaris de Coma-ruga es convertirà en un espai dedicat a la difusió de l'art del mosaic i de l'artista local Santiago Padrós, dins del projecte del FEDER. A la Junta de Govern Local del passat dilluns 1 d'abril, es va aprovar l'adjudicació d'un contracte menor amb el nom de 'Estudi sobre la dotació d’usos culturals i turístics a l’espai polivalent de l’edifici Tabaris'.

Des del govern local ja s'havia avançat que l'edifici Tabaris, actualment en un important estat d'abandonament, seria un espai de trobada dels veïns. Ara s'ha afegit que el projecte del FEDER contempla convertir aquest edifici en un «contenidor de nous productes i serveis turístics per a Coma-ruga». Així, un dels seus usos serà el de la difusió de l'art del mosaic i de la figura de Santiago Padrós.

L'obra de Padrós a Coma-ruga

Padrós (Terrassa, 1918 - el Vendrell, 1971) va ser un dels artistes més importants del país en l'art dels mosaics. La seva vinculació amb Coma-ruga, on hi va arribar a mitjans dels anys quaranta, es constata amb la gran quantitat de mosaics que es conserven en llocs com l'antic cinema Brisamar, la parròquia de Sant Ramon i la piscina del mateix edifici Tabaris. La cúpula del Valle de los Caídos és, això no obstant, la seva obra més coneguda.

A més d'aquesta part museïtzada, des del consistori han apuntat que el Tabaris també serà un centre habilitat per celebrar actes diversos, esdevenint d'aquesta manera en un espai polivalent al servei dels veïns i els visitants. L’empresa adjudicatària encarregada de realitzar l’estudi museogràfic i museològic és STOA Propostes Culturals i Turístiques, que compta amb una dilatada experiència en el disseny i impuls de projectes museogràfics. L’import de l’adjudicació és de 9.360 euros més IVA.

Altres notícies relacionades: