L'estany de Coma-ruga.

Les obres de remodelació del centre de Coma-ruga es concentraran el 2020

Es començarà per l'entorn de la plaça dels Germans Trillas

L'Ajuntament del Vendrell segueix fent passos per donar inici a les importants obres de reurbanització del centre de Coma-ruga, vinculades al projecte FEDER. L'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, ha apuntat aquest divendres 20 de setembre que el gruix de les obres es farà durant tot l'any 2020, començant per l'entorn de la plaça dels Germans Trillas. Aquesta primera fase podria iniciar-se entre finals d'aquest 2019 i principis del 2020.

«Ja tenim els primers esborranys de la remodelació de la plaça dels Germans Trillas, que s'estan consensuant amb els arquitectes», ha explicat Martínez. Sense voler avançar més detalls del projecte, l'alcalde ha destacat que s'eliminaran les places d'aparcament que hi ha a la plaça —una seixantena— i es «pacificarà el trànsit», perquè la prioritat sigui pels vianants. En aquest sentit, els vehicles podran seguir circulant per l'entorn, tot i que en mesos com els d'estiu es donarà prioritat als vianants.

 

Concurs d'idees per l'edifici del Tabaris

La segona fase de les obres es concentrarà en l'edifici del Tabaris, del qual s'està fent ara el concurs d'idees per concretar com serà la seva distribució. Hi haurà una planta baixa que es destinarà a usos museístics —per reivindicar el patrimoni de Santiago Padrós, les Madrigueres o Masia Blanca, i per a les entitats, mentre que la planta superior serà per a usos veïnals o per a fer conferències i fires. D'aquí a un mes el projecte hauria d'estar finalitzat i es podria fer la licitació.

Paral·lelament, l'Ajuntament del Vendrell ha encarregat un pla de mobilitat per reordenar el trànsit de vehicles, i reubicar les places d'aparcament que es perdran a la plaça dels Germans Trillas. «La intenció és que la plaça, l'estany i el Tabaris sigui un espai únic uniforme, amb prioritat pels vianants», ha detallat l'alcalde. També es farà un carril bici en aquest espai. El consistori vendrellenc també va informar ahir que les obres d'ampliació de l'illa de vianants al centre del Vendrell —l'altra obra de gran magnitud que afronta la ciutat— començaran el 30 de setembre.