La sol·licitud d'ajuts per pagar el lloguer es dispara al Vendrell i la comarca

Entre el 2015 i e 2019, el nombre de peticions a la capital s'ha multiplicat gairebé per quatre

L’increment del preu del lloguer que s’ha viscut els últims anys al Vendrell i al Baix Penedès —així com a moltes regions de Catalunya— ha provocat que cada cop hi hagi més sol·licitants dels ajuts al pagament del lloguer que facilita l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Al Vendrell, aquest 2019 les xifres s’han disparat, fins al punt que 890 persones han demanat poder rebre aquest ajut, segons dades de la Borsa d’Habitatge del Vendrell.

Això suposa un increment molt notable amb relació al primer any que es va oferir aquest ajut, el 2015, quan el van sol·licitar 230 persones al Vendrell. Amb cinc anys, el nombre de sol·licituds s'ha multiplicat per quatre, una línia similar a la que s’ha seguit a la resta de la comarca. De les 890 sol·licituds d’aquest 2019, poc més de 700 han estat aprovades per la Generalitat.

 

Dificultats per pagar el lloguer

Segons Meritxell Hidalgo, responsable de la Borsa d’Habitatge del Vendrell, no hi ha una tipologia concreta dels demandants d’aquest ajut, «són tant gent gran com joves, com famílies o immigrants». Tots tenen en comú les dificultats per pagar un lloguer que, al Vendrell, també ha experimentat un increment important a la ciutat. «És difícil trobar pisos en bon estat que baixin dels 500 euros», certifiquen des de la Borsa.

Amb aquesta subvenció es pot aconseguir un ajut de fins al 40% del cost del lloguer, sempre que aquest no sigui superior als 500 euros (900 euros en famílies nombroses). L’ajut, que és per tot l’any, es rep en dos pagaments, que fa l’Agència d’Habitatge de Catalunya. Tot i això, les sol·licituds es fan a través de la Borsa d’Habitatge del Vendrell, situada al Centre Cívic l’Estació.

Augment el primer semestre del 2019

Un dels últims estudis que es tenen sobre el preu del lloguer a la província de Tarragona el va oferir el passat juliol 'pisos.com', referent al primer semestre d’aquest any 2019. L’augment semestral a la regió havia estat del 14,89%, certificant que la desacceleració econòmica que s’anuncia des de fa temps encara no ha arribat al mercat del lloguer d’habitatges.