L'estació de bombament de Sant Salvador.

Demanen explicacions sobre l'estat de l'estació de bombament de la platja de Sant Salvador

La infraestructura segueix sense funcionar, tot i els treballs que es van fer fa mig any

L'estació de bombament de la platja de Sant Salvador del Vendrell segueix sense funcionar. Tot i que el passat mes d'octubre la Direcció General de Costes va fer diverses actuacions per comprovar l'estat d'aquesta infraestructura, ben entrat el mes de maig encara no hi ha notícies de quin és el problema i per quina raó no funciona.

Per aquest motiu, tres grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament —ERC/Som Poble, Podem i Primàries— han demanat a l'alcalde, Kenneth Martínez, que convoqui un ple extraordinari perquè es donin explicacions de què és el que passa amb l'estació situada a la plaça de les Palmeres.

Problemes amb les canalitzacions?

Els tres grups han pres aquesta decisió després de conèixer que existeix un informe tècnic fet a instàncies del Ministeri de Transició Ecològica que conclou que l'estació «funciona», però necessita «alguns ajustos i un pla de manteniment», segons han explicat en una compareixença davant els mitjans. També han apuntat que una de les mancances detectades podria estar relacionada amb les canalitzacions subterrànies que han de recollir l'aigua, ja que s'hi podria filtrar l'aigua de mar.

Per això creuen que s'hauria de reclamar a l'empresa constructora de l'obra, FCC, «l'execució de les accions necessàries per resoldre» aquestes mancances. Els partits demanen també la «reprovació» de la regidora de Platges,  Bàrbara Peris, «per la manca d'informació a la comissió informativa de territori sobre aquest informe i les seves conclusions», que es va fer fa cinc mesos.

Sense funcionar des del 2007

L'estació de bombament de Sant Salvador es va fer el 2007 per evitar inundacions a la zona. Va tenir un cost de més de cinc milions d'euros, però no va arribar a funcionar mai. El passat novembre, la regidora de Platges va explicar que els treballs fets per Costes havien permès constatar que les bombes i el sistema de drenatge funcionaven bé, i que les canalitzacions per recollir l'aigua no estaven saturades.

Un dels problemes que hi havia era que no arribava subministrament elèctric a la infraestructura. Peris va dir a mitjans de novembre que tenia la confiança que «emprenent algunes accions, l'estació pugui funcionar aviat al 100%», però sis mesos després tot segueix igual.