Els candidats que es presentaran a les Primàries de l'ANC al Vendrell.

Deu candidats es presenten a les primàries de l'ANC del Vendrell

La votació es farà el diumenge 23 de febrer

Les Primàries que impulsa l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per formar llistes independentistes de cara a les eleccions municipals del mes de maig tenen ja deu candidats al Vendrell. Aquests van ser presentats en un acte celebrat aquest dijous 7 de febrer al Centre Cívic l'Estació. Les inscripcions per poder-se presentar com a candidats es mantindran obertes fins al pròxim dimecres 13 de febrer, amb el qual encara se'n podria sumar algun més.

Els deu candidats són Sílvia Dalet, Lourdes Garcia, Anna Solé, Jesús Velasco, Josep Mañé, Pedro Muñoz, Òscar Pitarch, Tomàs Trillas, Josep Pérez i Josep Maria Llasat, que ja va ser alcalde del Vendrell l'any 1994. A l'acte que es va fer al Centre Cívic l'Estació també es va fer la presentació d'altres ciutadans que no seran candidats, però que sí que han acceptat presentar-se a la llista que concorri a les municipals. La votació dels candidats es farà el diumenge 23 de febrer. De moment, al Vendrell ja hi ha 425 votants inscrits.

Una llista «per tenir opcions de guanyar l'alcaldia»

Des de l'ANC del Vendrell han explicat que el procés ha de servir per «presentar una candidatura engrescadora, representativa i transversal, triada mitjançant un procés de radicalitat democràtica inqüestionable». Amb ella, volen aconseguir «una llista per ser la més votada el mes de maig i tenir opcions de guanyar l’alcaldia i el govern municipal», i així poder portar a l'Ajuntament «un ambiciós programa d’actuació municipal».

Un dels objectius era sumar a aquest procés els partits independentistes del Vendrell però, de moment, només el PDeCAT s'ha mostrat obert a aquesta possibilitat. ERC encara no s'ha posicionat públicament, mentre que Som Poble ha rebutjat aquesta opció, decantant-se per buscar una candidatura «àmplia d'esquerres». En altres municipis de Catalunya també se celebraran el 23 de febrer les Primàries independentistes. Al Baix Penedès, a banda del Vendrell, també n'hi haurà a Calafell.