El PSC i Impulsem Cunit han fet un pacte de govern.

Dolors Carreras i Jaume Casañas es reparteixen l'alcaldia a Cunit

El PSC i Impulsem Cunit han arribat a un pacte de govern

Pacte de govern inesperat a Cunit. Aquest dijous 13 de juny, el PSC i Impulsem Cunit anunciaven que havien arribat a un acord per a fer un govern estable que els dona nou regidors dels disset que hi ha al plenari cunitenc. El pacte farà que Dolors Carreras, del PSC, sigui alcaldessa els dos primers anys, i Jaume Casañas, d'Impulsem Cunit, els altres dos. El cartipàs municipal repartirà les regidories de forma igualitària.

D'aquesta manera, Impulsem Cunit, l'antic PDeCAT, descarta repetir les aliances dels dos últims mandats, quan havia pactat amb ERC i ICV, ara reconvertits en els comuns, i aposta per formar una gran aliança amb el PSC, que havia guanyat les eleccions municipals. El pacte ha generat sorpresa, ja que els integrants dels últims governs municipals no havien estalviat crítiques als anys de governança del PSC i la situació en què havia quedat, financerament, el consistori.

«Superar una divisió històrica» a la política de Cunit

En una nota de premsa, els dos partits esbossen el full de ruta compartit pels pròxims quatre anys, basat en «quatre grans blocs programàtics, el Cunit de les persones, el model de poble, un Cunit sostenible i el Cunit econòmic». Respecte al pacte, els dos partits creuen que aquest pot ajudar a «superar una divisió històrica a la política cunitenca» i encarar «el futur amb confiança». També creuen que és un acord «que representa el pluralisme polític del nostre municipi, on posem Cunit per davant de tot i de tothom».

El PSC de Cunit va guanyar les eleccions municipals del 26 de maig obtenint 1.231 vots i cinc regidors. Per darrere va quedar Impulsem Cunit, amb 1.036 vots i quatre regidors. Els resultats no donaven una majoria clara, però deixaven la porta oberta a diversos pactes. Un d'ells era la reedició de l'acord entre els postconvergents, ERC i els Comuns (abans ICV), però finalment, els dos partits majoritaris han optat per fer un acord a dues bandes.