Imatge de l'helicòpter medicalitzat a l'heliport de l'Hospital Sant Joan de Reus

Una dona en estat greu per banyar-se amb bandera vermella a Cunit

La dona, de 69 anys, ha estat rescatada de l'aigua per Salvament Marítim

Una greu imprudència ha estat a punt de costar una nova vida a les platges tarragonines aquest dimarts 30 de juliol. Una dona de 69 anys ha estat rescatada de l'aigua a Cunit, després que el mar se l'hagués enduta sense que ella hagués pogut fer res. L'estat de l'aigua avui és perillosa a bona part de la Costa Daurada, amb diverses banderes grogues i vermelles. Les dues platges de Cunit tenen hissada la bandera vermella.

Segons Protecció Civil, l'avís l'ha rebut el 112 a les 10.49 hores, i s'han activat els serveis de la Policia Municipal de Cunit, els Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Bombers i Salvament Marítim. Aquests últims han estat els que han tret la dona de l'aigua, quan estava inconscient a uns trenta metres de la platja. Les maniobres de reanimació dels socorristes i el SEM han permès que el cor tornés a bategar de nou.

Platges amb bandera groga i vermella

Un helicòpter del SEM l'ha evacuat, en estat greu, a l'Hospital de Bellvitge. A la Costa daurada aquest dimarts 30 de juliol hi ha 46 platges amb bandera groga i quatre amb bandera vermella, entre elles les dues de Cunit. Des de l'administració recorden la importància de respectar les indicacions de perill a les platges, per evitar ensurts com aquest. Quan la bandera vermella està hissada el bany està prohibit, mentre que amb bandera groga cal prendre el màxim de precaucions, ja que hi ha un risc moderat pels banyistes.

Aquest passat diumenge a la tarda va morir un home mentre es banyava a la platja de la Móra de Tarragona. Els fets van tenir lloc a les 19.35 hores, en un moment que ja havia acabat el servei de vigilància i socorrisme. L'home tenia 62 anys.