Els Armats del Vendrell han aprovat a la seva assemblea general que els estatuts de l'entitat certifiquin que les dones poden fer d'armat igual que els homes. Així ho ha anunciat el president de l'entitat, Josep Bargalló, a RTV el Vendrell aquest dimecres 6 de març. El passat mes de novembre, el partit Som Poble havia assenyalat els Armats del Vendrell com una de les dues entitats locals que «discriminen» les dones. L'altra era la Comissió dels Reis d'Orient.
En el seu moment, Josep Bargalló ja va negar a BaixPenedesDiari aquestes acusacions, apuntant que a l'entitat hi havia dones que sortien a la trobada anual d'Armats «portant els estendards». També va afirmar que mai havien rebut cap petició perquè alguna dona fos 'armada', però que si la rebien, la tractarien com qualsevol altra. L'entitat no tenia estatuts on es recollissin aspectes com aquest, i ara s'ha aprovat decidir sobre aquest tema en assemblea. La presència de dones en igualtat de condicions que els homes ha estat aprovat «per àmplia majoria», segons Bargalló.
Dues peticions per ser 'armades'
El president dels Armats ha afegit a la televisió local que ja tenen dues peticions de dones que volen fer el paper d'Armats, i que passaran a formar part de la llista d'espera que té l'entitat, ja que sempre hi ha més peticions per sortir a les processons que places. A cada trobada, la llista va corrent per incloure els nous membres. Els Armats prendran part el 7 d'abril a la trobada que es fa a Constantí, mentre que el 19 d'abril faran la processó del silenci del Divendres Sant, al Vendrell.
La polèmica al voltant d'aquest tema va sorgir per una roda de premsa de Som Poble, en la qual es criticava aquestes dues entitats que, segons el partit, no tractaven igual a les dones i els homes. Unes setmanes abans, el ple del Vendrell va aprovar una moció de Som Poble per vetar la presència del Ball de Diables de l'Arboç a la ciutat, apuntant que l'entitat centenària no permetia la presència de dones. El Ball de Diables de l'Arboç va negar, posteriorment, que se seguissin «criteris masclistes» per triar els membres.