La Plana del Castell de Cunit.

ERC de Cunit vol impulsar una moratòria i una revisió del POUM

El partit assegura que el Pla representa «un model desfasat»

El grup municipal d'ERC de Cunit ha demanat aplicar una moratòria al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), per fer-ne una revisió. Al ple del passat 25 de novembre, el grup va presentar una moció amb aquestes peticions. També demanaven que es fes un procés de participació ciutadana perquè els veïns decideixin «quin futur volen per Cunit».

Un model «desfasat»

Des d'ERC creuen que l'actual POUM, aprovat fa quinze anys, no respon a «les necessitats i la realitat del municipi». També remarquen que ha canviat «la sensibilitat de la gent», en un moment en què preval la necessitat «de preservar el planeta, la natura i el nostre entorn». Per últim, fan referència als diferents canvis legislatius que afecten l'urbanisme.

Per tot això, els republicans creuen que Cunit «necessita un desenvolupament sostenible que incorpori l'ecologia urbana». I aposten per fer-ho «a través de la conservació de la biodiversitat i la connectivitat ecològica». La moció no va rebre el suport de l'equip de govern, integrat per Impulsem Cunit, el PSC i En Comú Podem, ni del grup de Ciutadans.

La portaveu d'ERC de Cunit, Carme Martínez, ha lamentat que tots els grups polítics s'hagin «negat a repensar un model que ha quedat desfasat». «Segueixen volent construir 565 habitatges a la Plana del Castell, 252 habitatges a la zona del càmping i 125 habitatges a Miramar», afegeix Martínez.

Revisió junt amb els ciutadans

La regidora es pregunta si cal «talar un bosc per construir més» o fins a on arribarà «l'activitat econòmica a la Plana del Castell». Per això creu que és el moment de revisar el POUM, aprofitant el recent Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles. Uns canvis que ERC vol que es facin junt amb la ciutadania i els diferents agents del municipi.

El llista de l'actual PDU de la Generalitat inclou diversos sectors de Cunit, entre ells el de Miramar i la Plana del Castell. No els aplica, però, la moratòria que sí que s'aplica en altres zones.