Vista de la zona boscosa dels Masos Oest.

Des d'ERC-Som Poble creuen que encara es pot aturar el pla parcial de Masos Oest

La coalició reitera la necessitat d'elaborar un nou POUM al Vendrell

La coalició formada per ERC i Som Poble a l'Ajuntament del Vendrell creu que hi ha mecanismes per aturar el pla parcial dels Masos Oest, un projecte urbanístic que s'ha reprès després de nou anys paralitzat. Els dos partits lamenten que aquest projecte comportarà «la destrucció de 48.000 m² de terreny forestal d'interès natural i paisatgístic» per construir al seu lloc «66 habitatges unifamiliars que el Vendrell actualment no necessita».

El pla parcial ha estat aprovat de forma inicial per la Comissió d'Urbanisme del Penedès, ja que els promotors van aconseguir la subrogació del projecte a la Generalitat després que l'Ajuntament el tingués aturat durant diversos anys. Fa pocs dies, la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament, Núria Rovira, va afirmar a aquest mitjà que, per aquest motiu, el consistori ja no podia intervenir per frenar el projecte.

 

Eines per aturar el pla parcial

Des d'ERC-Som Poble, però, no hi estan d'acord i creuen que l'Ajuntament «té moltes eines a l'abast per recuperar el govern sobre el territori i instar a la Generalitat a aturar la tramitació del pla». Entre aquestes eines destaquen «la redacció d'un nou POUM, el Pla Territorial parcial del Penedès o l’anunciat Pla Director de revisió dels sòls no sostenibles del Camp de Tarragona», que creuen que són instruments urbanístics «que obren les portes a revisar planejaments obsolets».

Una de les crítiques que fa la coalició té relació amb el nou POUM, ja que retreuen al PSC del Vendrell que no l'hagi dut a terme en els nou últims anys que està governant, tot i anunciar-ho «a les tres últimes campanyes electorals». ERC-Som Poble han reiterat la voluntat de treballar de forma conjunta amb el govern per fer el nou POUM, per revertir «l'urbanisme obsolet i insostenible» de l'anterior Pla General, aprovat l'any 2000.