La residència Calafell Park de Segur.

La Generalitat intervé la residència de Calafell afectada per un brot de coronavirus

Treball i Salut anuncien un expedient a la gestora que pot acabar en sanció

El gran brot de coronavirus detectat aquesta setmana a la residència Calafell Park, ubicada a Segur de Calafell, ha tingut conseqüències immediates. Des del Departament de Salut han informat que aquest dijous 1 d'octubre la Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, depenent del Departament d'Afers Socials, ha signat una resolució mitjançant la qual es declara la intervenció del centre residencial, amb l'objectiu de «fer front a l'emergència sanitària provocada per la Covid-19».

Sota control de la Fundació Santa Tecla

Així, des d'aquest dijous 1 d'octubre, la Fundació Privada Sociosanitària i Social Santa Tecla «assumeix, provisionalment, la direcció i gestió de la Residència Calafell Park». El personal actual de la residència queda sota la direcció de la Fundació Santa Tecla, que dotarà el centre del personal que sigui necessari, després que fins a 20 treballadors estiguin de baixa per haver contret la Covid-19.  

Segons Salut, aquesta intervenció «té l'objectiu principal de realitzar un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt, tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius com de gestió de qualitat a curt i mitjà termini». També s'ha anunciat una auditoria integral inicial «que permeti determinar l'estat de la situació de la residència».

No es descarten sancions

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Salut Pública han confirmat que s'obrirà un expedient a la gestora del centre que podria suposar una sanció o altres mesures. El brot de coronavirus al centre Calafell Park ha afectat 82 persones, 62 de les quals són residents i els altres 20, treballadors. També s'han lamentat dues morts.