Idiada anuncia un ERTO per la crisi originada pel coronavirus

Aquest dimecres han començat les negociacions amb el comitè d'empresa

Applus Idiada, l'empresa d'investigació i desenvolupament de tecnologia per a automòbils, ha anunciat que presentarà un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a causa de la crisi originada pel coronavirus. El director general de la companyia, Josep Maria Farran, ho ha anunciat als treballadors, afegint que són mesures «de caràcter temporal» que «no plantegen el cessament de l'activitat de la companyia». Aquest mateix dimecres han començat les negociacions amb el comitè d'empresa.

Des de l'empresa situada al polígon l'Albornar de Santa Oliva afegeixen que els treballs a Idiada seguiran «ajustats a la disminució de l'activitat», i sempre que «les mesures de Govern i la Generalitat ho permetin, i la salut dels empleats no es posi en perill». Per Farran, l'ERTO és la pràctica «més apropiada en circumstàncies com les actuals, ja que permet ajustar els recursos de l'empresa a la demanda del moment, evitant la destrucció d'ocupació i la pèrdua de talent per a l'organització». 

Caiguda de l'activitat a l'Albornar

Des d'Idiada remarquen que hi ha hagut una «caiguda de l'activitat» i una «paralització que ha suscitat l'actual crisi global», i asseguren que s'estan implementant «totes les mesures necessàries per salvaguardar la salut dels treballadors». D'aquesta manera, diverses persones treballen des de casa, i el centre tècnic de l'Albornar «està operant amb els recursos imprescindibles per complir amb les obligacions contractuals dels clients».

El director general de l'empresa, que el gener d'aquest 2020 va agafar el relleu de Carles Grasas, ha mostrat optimisme davant aquesta situació, i ha remarcat «la resiliència» demostrada pels treballadors d'Idiada davant la passada crisi financera del 2008, que va suposar un fort impacte en l'economia mundial. «Amb l'esforç de tots, el 2009 vam aconseguir minimitzar els efectes negatius de la crisi i en vam sortir reforçats, doblant la mida de l'empresa i el nombre de treballadors», ha apuntat Farran.