La regidora d'Educació del Vendrell, Sílvia Vaquero.

Els infants amb necessitats especials podran fer extraescolars en grup al Vendrell

El consistori reforça l'aposta pels vetlladors, que permetran una inclusió més gran d'aquest alumnat

El Vendrell vol seguir fent passes endavant en la inclusió educativa dels alumnes que necessiten una atenció especial. Després de la bona experiència dels Casals d'Estiu, el consistori seguirà apostant per la figura dels vetlladors durant el curs escolar. Això permetrà que aquests infants facin activitats extraescolars junt amb la resta dels alumnes.

Fins ara, els alumnes que tenien necessitats educatives especials, ja fossin psíquiques o físiques, no tenien accés a les extraescolars. Com a molt podien fer natació, però d'una manera individualitzada i amb un educador. Ara, la presència dels vetlladors permetrà la seva inclusió amb els altres alumnes.

«Treballem perquè la inclusió en l'àmbit educatiu sigui una realitat», remarca la regidora d'Educació, Sílvia Vaquero. Això ja serà així aquest curs en extraescolars com les de natació o l'escola d'art. La tasca s'impulsa des del consistori i la Comissió Inclusiva del Pla Educatiu d'Entorn.

Més vetlladors a P-2

Durant l'estiu es van contractar fins a divuit vetlladors que van permetre que 31 nens amb necessitats educatives especials poguessin prendre-hi part. Ara, a més de les activitats extraescolars, també hi haurà un reforç de vetlladors a P-2. L'augment d'alumnes que ha suposat la gratuïtat obliga a passar dels dos vetlladors de l'any passat a quatre.

Vaquero ha destacat altres novetats d'aquest curs en l'àmbit de la inclusió educativa. Així, les beques de menjador finançaran el 100% dels alumnes de l'escola Garbí que ho necessitin. Abans això només passava amb els que eren de fora del Vendrell, mentre que per als de la ciutat els cobria un 50%.