La proposta de Junts pel Vendrell per fer de vianants la plaça de França.

Junts pel Vendrell preveu diverses illes de vianants al barri de França

També aposta per ampliar el pont Nou per ser una porta d'entrada al Parc del Botafoc

Junts pel Vendrell ha entrat a l'última setmana de campanya electoral presentant les propostes pel barri de França, la zona d'entrada al gran nucli del Tancat. L'objectiu del partit que lidera Eva Serramià és fer d'aquesta zona un barri «més permeable, amable a costat i costat de la riera i que no sigui un límit físic, sinó al contrari, un lloc d'oportunitats per teixir una ciutat més unida».

Per això, la candidatura creu que cal convertir en illa de vianants diversos espais del barri, especialment la zona que comprèn els carrers de Cristina Baixa, Cristina Alta i la plaça de França, els primers que van ser urbanitzats quan el Vendrell es va obrir a l'altra banda de la riera. Junts pel Vendrell vol que siguin espais de vianants, que facin de corredor cap a la zona escolar, el CAP i el sud del Tancat, mentre el trànsit es desvia cap al lateral de la riera de la Bisbal. La formació també creu que així es prioritza «la protecció arquitectònica d'aquests dos carrers històrics per conservar-ne el seu caràcter».

El carrer de Sant Xavier i el pont Nou

De la mateixa manera, el partit també vol convertir en un eix cívic el carrer de Sant Xavier, un dels eixos comercials del barri de França i el Tancat, d'una manera similar a la proposta que va fer el partit pel carrer de les Flors. Per últim, una altra intervenció d'importància que preveu el partit de Serramià és ampliar el pont Nou que travessa la riera de la Bisbal pel carrer de Sant Jordi.

Junts pel Vendrell pensa que aquesta podria ser la «porta d'entrada al futur parc del Botafoc», amb el qual faria una zona verda d'esbarjo i convertiria el carrer de Sant Jordi en una via només per a vianants, alhora que reforçaria al seu voltant la mobilitat d'autobusos. En tots aquests projectes, el partit creu que la riera de la Bisbal hi ha de jugar «un paper fonamental» per unir les dues bandes de la ciutat. Per això en vol adequar els laterals inferiors «amb materials resistents, de baix cost de manteniment i d'inversió perquè sigui un passeig que pugui gaudir-ne tothom».

També et pot interessar: