La presentació de la candidatura de la CUP de Calafell.

Kilian Fuertes serà el cap de llista de la CUP a Calafell

Els cupaires donen a conèixer els primers deu llocs de la llista

La CUP i ERC de Calafell han presentat aquest dimarts 2 d'abril algunes de les seves novetats de cara a les eleccions municipals del mes de maig. La més rellevant ha estat l'anunci del cap de llista de la CUP, que serà Kilian Fuertes, després que Ivan Montejo anunciés fa temps que no seguiria. Tampoc ho farà l'altre regidor que té el partit a l'Ajuntament, Albert Pijuan. Així doncs, el partit renova la seva llista, apostant per Fuertes com a candidat a l'alcaldia.

Els cupaires han donat a conèixer també els deu primers noms de la llista, que són, per ordre, Dolors Terrón, Guifré Artal, Elisenda Casals, Stephanie Pérez, Xavier Seras, Anna Triadó, Albert Sabaté, Alaia Sola i Jan Bolet. En un acte que es va fer el passat divendres 29 de març a les Dependències Municipals de la Platja, la CUP va repassar la feina feta durant aquest mandat i va presentar les línies d'actuacions prioritàries pels següents quatre anys. A l'acte hi va ser present Jordi Escoda, membre del secretariat nacional.

ERC presenta el seu projecte «de regeneració»

Per la seva banda, el candidat d'ERC a Calafell, Carles Martin, ha mantingut una reunió informativa amb els mitjans de comunicació per presentar el projecte dels republicans per a les municipals, que ha definit com un projecte «de regeneració» i que aportarà «aire fresc». Martin no ha amagat la seva qualitat de «nouvingut» a la política local —fa sis anys que està empadronat a Calafell— però s'ha mostrat capacitat per impulsar una candidatura que atregui la confiança dels votants.

El cap de llista d'ERC ha esbossat algunes de les seves propostes, com la d'impulsar un Hotel d'Entitats o donar més rellevància a la cultura, i ha avisat que el seu partit «té l'objectiu de governar» i no vol ser «la crossa de ningú». Darrere seu, la llista dels republicans incorpora a Maria Elena Zapater, Oscar Albaiceta, Cristina Megías i Joan Rovira. Tot i que fa uns mesos s'havia anunciat com a integrant de la llista a Sara Viñas, aquesta finalment serà la candidata de Primàries. Carles Martin no ha amagat la «decepció» per aquesta decisió, però li ha desitjat «que li vagi bé».    

ERC farà un acte de presentació de la seva candidatura aquest dissabte 6 d'abril, a les 18.30 hores, al Centre Cívic Cinema Iris, on hi serà el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani.

El cap de llista d'ERC de Calafell, Carles Martin.
El candidat d'ERC a Calafell, Carles Martin. | BP Diari