elecc

Les llistes electorals de les eleccions municipals 2019 al Baix Penedès

Aquest dimecres 24 d'abril s'han fet públiques totes les candidatures

La Junta Electoral ha fet públiques aquest dimecres 24 d'abril totes les llistes electorals que concorreran als comicis municipals del pròxim 26 de maig. Al Baix Penedès, els catorze municipis presenten diverses opcions, que s'han multiplicat exponencialment respecte al 2015. Així, el Vendrell o Calafell, amb tretze i dotze candidatures, arriben al seu rècord, mentre que Bonastre i Masllorenç són les que en tenen menys, amb tres cadascun. També destaquen les nou llistes de Cunit o les sis de Santa Oliva i el Montmell.

Es destapen algunes incògnites

Algunes de les incògnites que es mantenien s'han dissipat aquest dimecres. Així, Vox es presenta al Vendrell amb el torrenc Jordi Fernández com a candidat. També s'ha confirmat que Araceli Bundó —regidora de PxC els últims vuit anys— ocupa el lloc número tres a la llista del PP del Vendrell. A Calafell, Joan Maria Triadó s'acompanya de Josep Parera a la llista de Convergents, mentre que la UAM presenta a Noelia Sánchez. Al Vendrell i Calafell també fa candidatura Izquierda en Positivo.

A Cunit, Guanyem estrena candidat, amb Pablo Muñoz, després que Xavier Salvadó optés per presentar-se aquest cop amb Canviem Cunit - Centrats. Les formacions tenen ara un període de 48 hores per resoldre errors abans que es faci la publicació definitiva. Un cop descobertes totes les cartes, els partits ja es preparen per a l'inici de la campanya electoral, que serà el divendres 10 de maig. Dues setmanes intenses que finalitzaran amb la votació del diumenge 26 de maig.

Totes les llistes de tots els pobles del Baix Penedès a les eleccions municipals 2019:

Albinyana

L'Arboç

Banyeres del Penedès

Bellvei

La Bisbal del Penedès

Bonastre

Calafell

Cunit

Llorenç del Penedès

Masllorenç

El Montmell

Sant Jaume dels Domenys

Santa Oliva

El Vendrell

Les llistes electorals de les eleccions municipals 2019 a tota la demarcació de Tarragona.