Caminada contra la MAT al Baix Penedès.

Més de 500 persones participen en la caminada contra la MAT al Baix Penedès

La protesta ha resseguit el traçat de la línia al llarg del municipi de Sant Jaume dels Domenys

Més de 500 persones han pres part aquest diumenge 7 de novembre a la caminada contra la MAT celebrada al Baix Penedès. Impulsada per la plataforma Domenys Dempeus, la caminada ha resseguit el trajecte que tindria la línia per dins del municipi. La protesta ha sortit dels dos extrems del municipi, als nuclis de Lletger i el Papiolet.

A les dues columnes s'han unit veïns d'altres poblacions afectades de la comarca, com Llorenç, Banyeres o la Bisbal del Penedès. En total han estat deu quilòmetres de recorregut pel municipi de Sant Jaume, on es preveuen aixecar fins a divuit torres de la línia de molt alta tensió. Els veïns han portat pancartes contra el projecte de Forestalia.

«Un desastre absolut pel sector agrícola»

Des de Domenys Dempeus han reiterat que el projecte de la MAT Valmuel-Begues serà «un desastre absolut» pel sector agrícola. Un desastre que afectarà especialment el sector «de la vinya i dels allotjaments turístics». «Quin atractiu tindrà anar a una masia del segle XVII amb tres torres al costat? És un trinxament del territori», ha lamentat el portaveu, Jordi Urpí.

Els veïns de la comarca rebutgen el projecte per l'impacte ambiental, paisatgístic i econòmic que tindrà a la comarca. Recorden que el territori ja suporta una gran pressió d'infraestructures, que es veuria agreujada per la MAT. Per això demanen que el nou model energètic del país es basi en la producció d'energia més a prop dels punts de consum.

La protesta d'aquest diumenge ha finalitzat a l'escola Els Quatre Vents, on han actuat grups de cultura popular i s'ha llegit un manifest. La línia de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues, promoguda per Forestalia, ha de travessar diverses comarques catalanes, des de l'Ebre fins al Baix Llobregat. Està previst que s'aixequin 378 torres metàl·liques d'uns 90 metres d'alçada.

Caminada contra la MAT al Baix Penedès.
Prop de 500 persones han pres part a la caminada contra la MAT. | ACN