Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió.

El Baix Penedès organitza una caminada contra la MAT resseguint el trajecte de la línia

Els grups sortiran dels diversos pobles afectats i convergiran a Sant Jaume dels Domenys

El Baix Penedès segueix amb la seva ferma oposició al projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que ha de passar per diversos municipis. Aquest diumenge 7 de novembre, la plataforma ciutadana Domenys Dempeus ha organitzat una 'Caminada contra la MAT'. La caminada seguirà el trajecte que hauria de tenir la línia dins el terme de Sant Jaume.

La sortida serà a les deu del matí des dels dos extrems del municipi, als nuclis de Lletger i el Papiolet. Durant el recorregut hi haurà marcades sobre el territori algunes de les divuit torres d'entre 60 i 70 metres d'alçada que es preveuen fer. D'aquesta manera es podrà comprovar l'impacte que tindria el projecte al municipi.

Sortides des de la Bisbal, Llorenç i Banyeres

La caminada també s'ha organitzat des de la Bisbal, Llorenç i Banyeres del Penedès, que són altres municipis afectats. Aquests grups sortiran a les nou del matí i confluiran a les dues columnes dels dos extrems de Banyeres. Després de la caminada s'han previst diferents actuacions de grups de cultura popular a Sant Jaume i es llegirà un manifest reivindicatiu.

El punt final a l'acte el posarà el vermut electrònic organitzat pels Festucs i altres entitats juvenils del Baix Penedès. La MAT és un projecte per establir una línia de molt alta tensió que ha de travessar tot el sud de Catalunya, des de la Terra Alta fins al Baix Llobregat. Al Baix Penedès creuaria cinc municipis de l'interior, afectant sòl agrícola i zones naturals.

Això ha provocat una gran oposició de la població i els ajuntaments, que han recollit centenars d'al·legacions contra la línia. També s'ha creat la plataforma Domenys Dempeus, que està liderant diverses iniciatives contra el projecte. El passat setembre va impulsar una cassolada contra els responsables de la MAT que venien a explicar el projecte a Sant Jaume.