El pavelló de la Miguelina del Vendrell.

Música per visualitzar el patrimoni: el Vendrell reivindica el seu pavelló noucentista oblidat

La iniciativa 'Sent la música' s'estrena amb un concert a la plaça de Ramona Macipe

El Vendrell comença aquest divendres 18 de juny una iniciativa que uneix música i patrimoni sota el nom de 'Sent la música'. Es tracta d'una «estratègia de transformació urbana i social a través de la música», segons la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero. El primer acte és un concert del Kojak Trio que es farà a les 19.00 hores a la plaça de la Ramona Macipe.

«Volem portar la música a llocs poc habituals, i recuperar al mateix temps el patrimoni i la història del Vendrell», ha afegit Vaquero. A la plaça de la Ramona Macipe, a prop de Cal Escori, hi ha l'escultura de Josep Cañas que porta el mateix nom. També hi ha un pavelló noucentista que data del 1920 i que el consistori vol reivindicar.

El pavelló de la Miguelina

El pavelló de la Miguelina és un palauet noucentista que té prop de cent anys. «Era d'una família de terratinents que es deien Álvarez i que eren amants de la música i les arts», explica Vaquero. Se sap que el 1895 aquesta família va promoure un concert amb uns joves Benvingut Socias i Pau Casals «per apadrinar la campana del sometent».

El pavelló es va aixecar a la zona coneguda amb el nom de l'hort de la Miguelina, raó per la qual ha heretat aquest nom. El consistori ha aprofitat per repintar el pavelló, que és un Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). Des de Cultura estudien donar-li algun ús relacionat amb la música i les arts.

Amb motiu d'aquest concert també s'ha fet una actuació sobre l'escultura de Cañas i es posarà una nova passarel·la i més sorra al parc. La segona activitat relacionada amb el 'Sent la música' es farà el 21 de juny a la plaça de Pep Jai.