Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista de l'antiga planta de Cosbapsa, al Vendrell.

Netejar i enderrocar les restes de l'antiga Cosbapsa, al Vendrell, costarà 670.000 euros

El solar s'ha convertit des de fa temps en un abocador descontrolat

Vista de l'antiga planta de Cosbapsa, al Vendrell.
Vista de l'antiga planta de Cosbapsa, al Vendrell. | BP Diari

 

La neteja i l'enderroc de les restes de l'antiga planta de residus Cosbapsa, situada a la urbanització Mas Borràs del Vendrell, tindrà un cost total de 670.000 euros. Així ho ha pressupostat l'Ajuntament del Vendrell, que ja ha remès l'ordre de dur a terme aquests treballs a la societat que s'encarrega de l'administració de la finca, segons han explicat a Tarragona Digital fonts oficials del consistori.

El cost que ha previst l'Ajuntament es desglossa en 70.000 euros que costa fer la neteja i la retirada de tots els residus que s'han anat acumulant els últims anys, i 600.000 euros més pels treballs d'enderroc de les restes de l'antiga planta. Des del consistori ja es va enviar el requeriment fa uns mesos, tot i que no es descarta que l'assumpte acabi passant a la via judicial si no hi ha resposta dels propietaris.

L'Ajuntament podria acabar actuant subsidiàriament

De fet, des del març del 2014 l'Ajuntament del Vendrell va anar enviant requeriments a la propietat perquè es tanqués la finca i evitar que es convertís en un abocador, i no han rebut cap resposta. El passat 2018, la policia local emetia un informe on confirmava que el solar era «un abocador descontrolat». El consistori sap que, molt probablement, haurà d'acabar actuant subsidiàriament, amb el qual la primera acció seria la neteja, que costaria uns 70.000 euros. Després hauria de mirar de cobrar-los als propietaris.

[predef]eleccions-vendrell-288[/predef]

Fa dues setmanes, veïns de Mas Borràs van demanar a l'Ajuntament que netegés i tapiés l'entrada al solar, afegint que la situació ja era «insostenible». Actualment, els terrenys estan plens de tota mena de residus, oferint una imatge preocupant. La planta de Cosbapsa va estar funcionant entre els anys 2010 i 2012, fins que a principis del 2012 es va produir un gran incendi que va durar diverses setmanes i va cremar unes 4.000 tones de brossa. Arran d'això va sortir a la llum que la planta emmagatzemava 80 vegades més tones de les permeses, amb el qual l'Ajuntament li va retirar la llicència.