Marc Majem i Amadeu Benach.

Un Nou Banyeres pacta amb els comuns i Amadeu Benach seguirà sent alcalde

La reedició del pacte permetrà aquest cop un govern en majoria

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès serà governat els pròxims quatre anys per Un Nou Banyeres (BNY) i Banyeres en Comú Verds, que han arribat a un acord per reeditar el pacte que ja s'havia fet els últims quatre anys. Amadeu Benach seguirà sent alcalde, i aquest cop podrà governar amb més comoditat que l'últim mandat, ja que la suma dels dos partits dona una majoria de sis regidors. El PSC, amb tres regidors, i Junts, amb dos, estaran a l'oposició.

El pacte s'ha tancat aquest passat dimarts 4 de juny, entre l'alcalde en funcions, Amadeu Benach, i el cap de llista de Banyeres en Comú Verds, Marc Majem, que serà el primer tinent d'alcalde. Les dues formacions han remarcat la bona entesa que han tingut durant l'últim mandat, en què ja van compartir govern, esperant que puguin mantenir la bona sintonia fins al 2023. I això que durant més de mig mandat han hagut de governar en minoria, després que el PSC trenqués el 2016 l'acord de govern.

El BNY augmenta el suport a les urnes

Amadeu Benach i el seu partit han vist com els electors han premiat la seva tasca dels últims anys, amb un augment del suport a les urnes. Un Nou Banyeres ha passat dels 427 vots i quatre regidors del 2015 (amb un 29,8% del suport), als 634 vots i cinc regidors que va obtenir el passat 26 de maig, amb un suport que ha augmentat fins al 40,6%. Pel que fa als comuns, han perdut alguns vots, passant dels 177 de fa quatre anys als 146 d'aquest 2019, tot i que han pogut mantenir el seu regidor. 

Un cop refrendat el pacte de govern, Amadeu Benach ha tingut paraules d'agraïment per a Marc Majem, assegurant que es tracta «d'una persona molt preparada i molt involucrada en temes de medi ambient, de respecte per la natura i el nostre entorn». Per Benach, «el fet de tenir un pacte de govern estable ens permetrà dur a terme moltes accions que en el passat mandat, en estar en minoria, no vam poder fer». El pròxim dissabte 15 de juny, a les 13.00 hores, es farà el ple d'investidura a Banyeres del Penedès.