Els portaveus de Podem, Primàries i ERC-Som Poble del Vendrell.

Nou contratemps en el procés de selecció del nou gerent d'RTV el Vendrell

Un informe de la Secretaria Municipal suspèn el procediment per deficiències

El procés de selecció del nou gerent d'RTV el Vendrell ha patit un nou contratemps. L'emissora local fa gairebé dos anys que està sense gerent, després que l'anterior responsable, Pep Vinyes, plegués el setembre del 2019. Fa uns mesos va començar el procés de selecció d'un nou gerent, amb un concurs públic.

Un cop acabat el procediment, i ja amb una persona escollida per a aquest càrrec, el seu nomenament s'ha hagut d'aturar abruptament. El motiu, un informe de la Secretaria Municipal elaborat a instàncies de l'oposició on s'afirma que el procés no s'ha fet de forma correcta.

Cal un Reglament previ

En una roda de premsa, ERC-Som Poble, Primàries i Podem han recordat que el passat abril ja van avisar de la situació. «S'estava incomplint la Llei de l'Audiovisual de Catalunya fent el procés sense tenir aprovat abans un Reglament d'Organització i Funcionament», segons Lluís Navarrete, d'ERC-Som Poble. Les bases del concurs han de seguir el que diu aquest reglament que no existeix.

A més a més, el nomenament del gerent ha de tenir un informe favorable del Consell Assessor, que tampoc existeix. Sense aquests dos passos, no es pot escollir cap persona per ocupar aquest càrrec. L'oposició va demanar un informe al respecte a la Secretaria, que ha confirmat aquest extrem.

Així, segons els tres grups municipals, tot el procés de selecció que s'ha fet no serveix per res i caldrà començar de nou. Però abans s'haurà de fer el Reglament d'Organització i crear el Consell Assessor. Tot plegat pot retardar el nomenament d'un nou gerent durant molts mesos, admeten els tres partits.

En declaracions a aquest diari, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, s'ha limitat a apuntar que el procés «es tramitarà tal com digui la Secretaria». Davant aquesta situació, els tres grups municipals han demanat la dimissió de Christian Soriano com a conseller i president del Vendrell Comunicació SLM. Ja ho van fer fa un any i mig per «irregularitats» en el seu nomenament com a conseller delegat