Imatge d'una oficina del SOC amb diverses persones fent cua

L'ocupació al Vendrell es desploma a nivells del 2008: «Vénen mesos durs i difícils»

L'Eina prepara un «pla de xoc» contra l'atur dividit en cinc àmbits

«La situació actual és molt complicada i hem de ser conscients que s'acosten mesos durs i difícils». Així de clar s'ha mostrat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a l'hora d'analitzar la situació econòmica en què es troba actualment la capital del Baix Penedès. L'impacte de la pandèmia del coronavirus ha comportat una «triple crisi, sanitària, econòmica i social» que fa que els indicadors hagin retrocedit dotze anys i s'hagin situat a nivells del 2008.

Així, l'ocupació s'ha desplomat durant els últims mesos, arribant aquest setembre als 3.519 aturats, el que suposa gairebé 800 parats més que fa un any. Una crescuda tan gran no es veia al Vendrell des de l'any 2008, quan es van sumar a les llistes gairebé 1.500 aturats en un any. A aquestes xifres cal afegir-hi els 1.450 treballadors que estan afectats per un dels 450 ERTOs que s'han tramitat al Vendrell.

 

Pla de xoc contra l'atur

Davant aquesta situació, Martínez ha anunciat que s'ha impulsat un «pla de xoc contra l'atur» des de l'Eina, que abasta un total de cinc àmbits. D'una banda hi ha els diferents plans d'ocupació que es posaran en marxa els pròxims mesos, i que preveuen donar feina a 33 persones, amb un pressupost de 540.000 euros. En segon lloc s'aposta per la formació on-line perquè les empreses s'adaptin als nous hàbits de treball i de venda.

La tercera pota és la promoció del comerç, a través d'una plataforma digital —el marketplace— on els establiments podran oferir els seus productes als ciutadans. En quart lloc hi ha una segona convocatòria d'ajudes a autònoms i pimes, després que el primer paquet d'ajuts s'aprovés durant l'estiu. Per últim, es preveu l'ampliació de les dependències de l'Eina per ocupar l'espai que el SOC ha deixat lliure, de manera que es puguin destinar més recursos a formació i orientació laboral.