Cap de setmana d'Oktoberfest a Calafell i Diver Mercat a Cunit

També hi ha jornades de portes obertes als museus i monuments de Calafell

El mateix cap de setmana que el Vendrell celebra la Fira de Santa Teresa, Calafell i Cunit també proposen les seves activitats, amb l'Oktoberfest i el Diver Mercat respectivament. L'Oktoberfest se celebra de divendres 12 a diumenge 14 d'octubre al nucli del Poble de Calafell, en horari de tarda i nit al carrer de Mar. Es tracta d'una festa de la cervesa que inclou degustacions de cervesa i de menjar, i que compta amb inflables per als més petits, música i animació. Està organitzat per l'Associació Comercial Calafell Poble.

Diver Mercat a Cunit

Per la seva banda, Cunit viurà els dies 12 i 13 la segona edició del Diver Mercat, un certamen impulsat per les regidories de Relacions Ciutadanes i Promoció Econòmica i Comerç, amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Cunit. El Diver Mercat té l'objectiu d'incorporar nous instruments de dinamització social, cultural i econòmica municipal, «per tal de promoure la participació de la ciutadania en els assumptes comunitaris, mitjançant la planificació estable i pautada d’activitats vinculades al lleure familiar».

En aquesta edició s’han programat activitats centrades en la màgia, les titelles, els espectacles musicals, el teatre, els jocs educatius infantils, els puzles i jocs gegants tradicionals, els jocs de cucanya, els jocs audiovisuals en família, els cavallets o carrusels sostenibles, els castells i les danses populars, entre altres.  L’objectiu és tant la promoció del Casal Municipal com la dinamització del nucli antic, com a dos elements que es retroalimenten i promouen l’activitat econòmica de Cunit.

Portes obertes dels museus i monuments de Calafell

A més a més, també aquest cap de setmana els monuments i museus de Calafell faran jornades de portes obertes i diverses activitats, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. Des del 12 al 14 d'octubre, el Castell de la Santa Creu, la Ciutadella Ibèrica, la Confraria i el Museu Casa Barral fan portes obertes de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores, excepte el diumenge.