Pancarta en contra de l'obertura d'una gasolinera al Vendrell.

L'oposició del Vendrell demana que s'avaluï la suspensió de llicències per a noves gasolineres

Hi ha projectades tres noves benzineres molt a prop les unes de les altres

Els partits de l'oposició a l'Ajuntament del Vendrell han presentat una moció pel ple del pròxim dilluns 22 de març en la qual demanen que s'avaluï «la suspensió de llicències de les activitats de subministrament de combustible per a automòbils al municipi», així com l'aplicació d'altres mesures relacionades amb aquesta activitat.

La moció, presentada pels grups municipals d'ERC-Som Poble, Junts, Primàries i Podem, neix arran de la protesta d'un grup de veïns de la zona dels Bulevards que s'oposen a l'obertura d'una benzinera que està projectada a tocar dels seus habitatges, a la carretera de Tarragona.

Evitar la concentració de benzineres al centre

A partir d'aquesta protesta, va sortir a la llum que hi ha projectades dues benzineres més a la zona, una al costat del supermercat Esclat i una altra al carrer de la Cerdanya. Sumades a les que hi ha actualment al centre de la ciutat, suposaria una acumulació de sis benzineres en tot just dos quilòmetres lineals.

Des del govern local van apuntar que, si els impulsors d'aquestes gasolineres tenen el certificat de compatibilitat urbanístic, el consistori no té un gran «marge de maniobra» per oposar-se a la seva obertura, ja que el Vendrell no té actualment cap normativa que limiti l'obertura d'aquests serveis. Però des de l'oposició creuen que cal explorar totes les opcions per evitar una concentració de benzineres en un espai tan petit.