Bàrbara Peris, amb l'app de les platges del Vendrell.

L'oposició del Vendrell força un ple per reprovar la regidora de Platges, Bàrbara Peris

L'acusen d'ocultar un informe tècnic sobre l'estació de bombament de Sant Salvador

L'Ajuntament del Vendrell celebra aquest dilluns 31 de maig, a les 16.00 hores, un ple extraordinari que ha estat demanat per tres dels grups municipals de l'oposició, ERC-Som Poble, Primàries i Podem. El motiu del ple és tractar diversos aspectes al voltant de l'estació de bombament de Sant Salvador, que no ha funcionat en cap moment des que es va construir, el 2007.

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) estipula que es pot convocar un ple extraordinari si ho demana més d'una quarta part dels regidors, cosa que es compleix amb els vuit regidors d'aquests tres grups. Al ple, les tres formacions presentaran una proposta de resolució perquè es demani al Ministeri de Transició Ecològica que es reparin els vicis ocults de la instal·lació, i es redacti un informe jurídic i un pla de manteniment.

Reprovació de Bàrbara Peris

De la mateixa manera, en el tercer punt es proposa la reprovació de la regidora de Platges, Bàrbara Peris, a qui els tres grups acusen d'ocultar un informe del ministeri sobre l'estat de la infraestructura, tot i que aquest s'havia presentat feia cinc mesos. En declaracions a aquest diari, Peris s'ha limitat a apuntar que els grups «estan en el seu dret» de proposar aquesta reprovació, però ha lamentat que es convoqui un ple extraordinari per aquest motiu, apuntant que l'Ajuntament «no està per tirar els 3.500 euros que costa cada ple».

Per la seva banda, el portaveu del govern municipal, Christian Soriano, ha titllat de «batalla de pati d'escola» la proposta de reprovació de la regidora, afegint que són disputes que al ciutadà «no li interessen». Per Soriano, la petició de reprovació a Peris és «injusta».