Presentació del Bellvei Negre 2021.

La pandèmia no atura el Bellvei Negre 2021, que es farà en format virtual

La cinquena edició tindrà lloc el pròxim 10 d'abril

Bellvei tornarà a ser la capital penedesenca de la novel·la negra el pròxim 10 d'abril. El certamen literari Bellvei Negre arriba a la cinquena edició i ni tan sols el coronavirus el pot aturar. De fet, l'última edició ja es va haver de fer en format virtual, per l'esclat de la pandèmia, i aquesta serà la via que es mantindrà pel 2021.

El Bellvei Negre es podrà seguir des de les onze del matí a través del Facebook del Centre Cívic de Bellvei. S'emetran vídeos amb els finalistes del concurs i dos directes en els quals es presentarà el jurat i es donaran a conèixer el guanyador d'aquesta cinquena edició i el finalista.

Bona participació

L'organització del Bellvei Negre ha rebut aquest cop 86 manuscrits, dels quals se'n van acabar acceptant seixanta. Després de la lectura per part del jurat, n'han quedat deu de finalistes, que són els que miraran d'obtenir els dos premis el dia 10 d'abril. «El nivell cada cop puja més i aquest any està tot molt ajustat», ha apuntat el comissari del certamen, Ramon Valls, que ha lamentat que no es puguin fer encara actes presencials.

De totes maneres, no es descarta que per a la presentació de l'edició de la novel·la guanyadora, el mes d'octubre, es pugui fer ja algun acte amb presència de la gent. Un any més, el guanyador veurà el seu llibre publicat en format físic a través de Serial Edicions, mentre que el segon classificat tindrà una edició digital. També rebran una remuneració econòmica que aporta l'Ajuntament de Bellvei.

«Que la comarca es faci seva la jornada» 

L'alcalde de Bellvei, Gerard Colet, ha reiterat el suport a aquest esdeveniment que creix any rere any i que, de cara al futur, té l'objectiu d'arribar a més gent. «Treballem perquè en edicions pròximes puguem treure el certamen al carrer per apropar-nos als ciutadans, rodejant la jornada d'altres activitats», ha explicat el batlle. La intenció és que tota la comarca «es faci seu» el Bellvei Negre, l'únic esdeveniment d'aquestes característiques que se celebra.