Un parc agrari, l'alternativa al Logis Penedès que proposa No Fem el CIM

La plataforma ciutadana està convençuda que el Corredor Mediterrani no passarà per la comarca

La plataforma ciutadana No Fem el CIM, contrària al projecte Logis Penedès, ha donat a conèixer aquest dimarts 22 de gener la seva proposta alternativa al projecte logístic que es vol impulsar des de la Generalitat. Des de No Fem el CIM creuen que el Penedès és un lloc ideal per desenvolupar «una agroregió similar als grans parcs agraris d'Anglaterra o el Parc Sud de Milano», tal com ha apuntat Pau Batlle.

Batlle ha afirmat que «la vitivinicultura podria ser la base per aconseguir una economia basada en l'agricultura», per impulsar «una indústria agroalimentària de quilòmetre zero» que, per la plataforma, estaria més lligada amb les característiques del Penedès que no l'economia basada en la logística. No Fem el CIM també ha posat com a exemple «la unió de setze municipis de la zona de Montserrat per impulsar un parc rural de 4.000 hectàrees», com a línia a seguir.

Alternativa per al Logis Penedès

És el primer cop que la plataforma ciutadana, que es va reactivar el passat juliol després que s'anunciés el nou projecte del Logis, defineix una possible alternativa al gran centre logístic que es projecta entre els municipis de l'Arboç, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys. No Fem el CIM creu que cal «un canvi de paradigma» a la comarca, i avança que miraran de portar la seva proposta a les administracions públiques.

Membres de la plataforma No Fem el CIM.
Membres de la plataforma No Fem el CIM. | BP Diari

 

Convençuts que el Corredor del Mediterrani no es farà

Respecte al Logis Penedès, des de la plataforma mantenen que seria un error la seva implantació, «ja que només seríem el suport a una economia que no és la nostra». També es mostren convençuts que el Corredor del Mediterrani no passarà per la comarca,  ja que «el govern espanyol aposta per fer-lo passar per Madrid». Això faria que tot el transport de mercaderies «es fes en camions».

Sobre la possible implantació d'Idiada dins el projecte del Logis, No Fem el CIM no n'ha volgut fer cap valoració, perquè afirmen que no n'han vist el projecte. La portaveu de la plataforma, Carmina Malagarriga, ha demanat a la Generalitat, als partits polítics i als ens locals que «com a mínim, ens escoltin, doncs fa molt de temps que estem mirant-nos bé tot el que té a veure amb el projecte del Logis».