Els Pastorets del Vendrell inicien temporada amb referències als anys de Pau Casals

Les quatre funcions es faran els diumenges 13, 20 i 27 de gener, i 3 de febrer, a partir de les cinc de la tarda al Teatre Àngel Guimerà | Sortegem 3 entrades dobles entre els nostres lectors

S’acaben les festes de Nadal i arriben els Pastorets del Vendrell, una tradició que a la capital del Baix Penedès ja suma més de 130 anys, els últims 53 de manera ininterrompuda. L’obra d’aquesta temporada, que comença el diumenge 13 de gener, manté el retorn als orígens de l’any passat, adaptant lliurement ‘El primer Nadal dels Pastors’ de mossèn Rossend Fortunet, sota la batuta de Jordi Urgell a la direcció.

Les bones crítiques rebudes la passada temporada han fet que l’entitat hagi apostat per mantenir la mateixa funció, amb algun petit canvi tècnic i la incorporació d’un nou quadre que lliga els Pastorets amb un dels ciutadans més il·lustres del Vendrell, Pau Casals. Al pròleg de l’obra s’ha sumat el quadre ‘L’encís d’una rondalla’, amb dos actors que representen Pau Casals i el seu pare, Carles Casals.

Pau Casals i els Pastorets del Vendrell

El quadre trasllada els espectadors a la primera referència que existeix dels Pastorets del Vendrell, l’any 1883, que es pot trobar a la biografia ‘Pau Casals’ d’Elisa Vives de Fàbregas. Allà es parla d’una representació que es va fer al Centre Catòlic del carrer de la Muralla, sota el nom de ‘Los pastorcillos en Belén’.  La partitura musical va ser elaborada per Carles Casals, amb petites aportacions del seu fill Pau, que només tenia sis anys. En aquella representació del 1883, Pau Casals feia el paper de dimoniet a l'obra.

Aquest fragment de la biografia del Mestre Casals serà el que es representarà al pròleg, usant de fons el nou decorat de la plaça Vella de finals del segle XIX, que es va estrenar l’any passat.  Serà la principal novetat d’uns Pastorets que mobilitzen fins a 160 persones entre actors, tècnics, maquilladors i col·laboradors, cosa que fa que sigui una de les quatre escenificacions de Pastorets més importants de Catalunya, junt amb les de Berga, Mataró i Calaf.

Una escena dels Pastorets del Vendrell.
Una escena dels Pastorets del Vendrell. | J.Callizo

 

Mantenir les bones sensacions de l'any passat

«L’any passat vam tenir una molt bona resposta del públic que esperem que es mantingui», ha explicat el president dels Pastorets, Josep Bargalló, a aquest mitjà. El president de l’entitat afegeix que «la il·lusió i les ganes de tots els participants són les del primer dia» i remarca «la predisposició de tots els col·laboradors, el gran equip tècnic que ho fa possible i la bona sintonia entre tothom». La representació és la culminació de quatre mesos de feina constant, que comença a mitjans de setembre amb el càsting dels Pastorets Infantils. Des de mitjans d’octubre, els assajos ja no paren i, durant l’últim mes, la feina més gran és la de muntar els decorats i posar els 70 focus que es necessiten.

Els Pastorets del Vendrell tenen més de 130 anys d'història.
Els Pastorets del Vendrell tenen més de 130 anys d'història. | J.Callizo

 

Horaris i dates per veure Els Pastorets del Vendrell

Les quatre funcions es faran els diumenges 13, 20 i 27 de gener, i 3 de febrer, a partir de les cinc de la tarda al Teatre Àngel Guimerà (Tàg). El preu de les entrades és de 10 euros els adults i 5 euros els menors de deu anys, amb bonificacions per a grups de més de 25 persones i per a socis de l’entitat. Com és habitual, el 10% de la recaptació es destina a una finalitat benèfica. Entremig hi haurà la funció dels Pastorets Infantils, el dissabte 26 de gener a les 20.30 hores. Una representació on es podrà veure la pedrera de futurs actors de l’obra principal.

Sortegem entrades per veure Els Pastorets del Vendrell

Des de TarragonaDigital.com volem premiar els nostres lectors amb el sorteig de 3 entrades dobles per veure Els Pastorets del Vendrell en qualsevol de les seves sessions a partir del diumenge 20 de gener. Per participar al sorteig que el farem al nostre Instagram @TarragonaDigital a partir del dimecres 9 de gener només cal que seguiu els següents passos: 

— Feu-vos seguidors del nostre Instagram @TarragonaDigital.

— Buscar el post del sorteig,  fer un «M'agrada» i deixar un comentari etiquetant els amics o familiars amb qui anireu a veure aquesta obra i dient-nos a quina funció voleu anar: podeu fer-ho els diumenges 20 i 27 de gener, i 3 de febrer.

— Per tenir més opcions, feu captura del post o de l'Stories del sorteig i pengeu-ho al vostre Stories mencionant @TarragonaDigital.

— Teniu temps per participar fins al dimecres 16 de gener. Estigueu molt pendents dels vostres missatges directes, perquè si sou el guanyador/a us contactarem per aquesta via. Molta sort!