Frame del film 'Torres humanas', sobre el Concurs de Castells del 1970.

Una pel·lícula per rememorar el triomf dels Nens del Vendrell al Concurs de Castells del 1970

L'Arxiu Comarcal i els Nens digitalitzen el film que va ser donat per la família Palau Casellas

El Concurs de Castells de Tarragona del 27 de setembre del 1970 ha quedat en la memòria per la gran actuació que van fer els Nens del Vendrell i que els va permetre obtenir la victòria. Ara es compleixen 50 anys d'aquell concurs, en el qual hi van prendre part les colles dels Castellers de Barcelona, la Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Minyons de l'Arboç

Digitalització del film

La millor manera de celebrar aquesta efemèride ha estat amb la presentació de la pel·lícula titulada 'Torres humanas. Castellers de Catalunya (1970)' —produïda per Visiones Marbiscolor— totalment digitalitzada, gràcies a l'esforç de l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès i els Nens del Vendrell. La crònica forma part del fons Salvador Palau Rovira, que va ser advocat, cronista del món casteller i membre dels Nens del Vendrell.

La família Palau Casellas va dipositar aquest fons a l'Arxiu Comarcal el passat 2019, mitjançant cessió en comodat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A la digitalització també s'hi han inserit textos elaborats per Pere Ferrando Romeu i Nativitat Castejón. La pel·lícula està disponible a la pàgina web i al Facebook de l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, així com al seu canal de YouTube.