El pàrquing del Pèlag del Vendrell.

Som Poble-ERC critica que el pla d'aparcaments del Vendrell segueix aturat des del 2015

El grup creu que la transformació del centre s'ha de fer d'acord amb una planificació de nous aparcaments

El grup municipal de Som Poble-ERC ha reclamat al govern local que posi en marxa el pla d'aparcaments previst des del 2015. «És un pla que fa sis anys que es va aprovar, però mai s'ha tirat endavant», ha lamentat el seu portaveu, Lluís Navarrete. La formació dubta que el pla es pugui desenvolupar en el que queda de mandat.

Des de SP-ERC creuen que aquesta planificació d'aparcaments és essencial en uns moments de transformació del centre de la ciutat. «S'estan reduint de manera dràstica els aparcaments a prop del centre, i els comerciants així ho han denunciat», ha afegit Navarrete. El portaveu ha citat les places que s'han perdut al carrer del Doctor Robert o a l'avinguda de Jaume Carner.

Alternatives de rotació més enllà de la zona blava

Respecte a la possibilitat que les places de zona blava es traslladin a carrers pròxims, des del partit s'han mostrat en contra. «Cal buscar fórmules de rotació dels vehicles que no suposin que es beneficiï sempre a Parven», ha avisat Navarrete. El regidor ha definit com a «fosc» el contracte de l'Ajuntament amb l'empresa concessionària de la zona blava.

El pàrquing del carrer de la Cerdanya

Per altra banda, des de SP-ERC han retret el govern que no s'hagi donat nova informació sobre el pàrquing del carrer de la Cerdanya. «Ja fa setmanes que no funciona com zona blava, però no sabem què passa amb les multes que es van posar», ha criticat el portaveu. També s'han qüestionat el fet que l'enllumenat del pàrquing sigui públic, quan l'aparcament és privat.

La formació ha remarcat que els preus que Parven ha fixat en aquest aparcament són notablement inferiors als del pàrquing de la plaça Pep Jai. Per això han demanat de nou que es redueixin les tarifes del pàrquing soterrat. Una hora en aquest aparcament costa quatre euros, per 1,5 euros que costa al carrer de la Cerdanya