La sala de videovigilància de la policia local de Calafell.

La policia de Calafell multiplica els seus ulls amb un nou sistema de videovigilància

El cos estrena noves càmeres i un sistema de geolocalització molt complet

La Policia Municipal de Calafell ha estrenat aquest 2019 un nou sistema de videovigilància i de geolocalització que l'han convertit en una de les policies locals més modernes de Catalunya. Després d'un treball de molts mesos, el cos policial disposa ara d'un sistema que integra tota la informació dels diferents departaments de l'Ajuntament de Calafell i una geolocalització que dona a la policia tots els detalls necessaris en un gran mapa del municipi que està ubicat a la sala de control.

«És un avanç molt important, que ens permet augmentar la seguretat dels ciutadans, donar una resposta més ràpida i fiable, i també ens permet millorar l'autovigilància dels mateixos agents», ha explicat Sergi González, subdirector de la policia local de Calafell. Al gran mapa que ocupa quatre pantalles s'hi pot trobar la ubicació a temps reals dels agents de policia que patrullen pel municipi, dels cotxes de la policia i també dels membres de Protecció Civil.

El gran mapa de geolocalització de la policia de Calafell.
El gran mapa de geolocalització de la policia de Calafell. | BP Diari

 

Serveis i equipaments geolocalitzats

D'igual manera, s'hi troben geolocalitzats una gran quantitat de serveis i elements diversos, com ara els desfibril·ladors, els punts de vigilància de platges, els semàfors, l'enllumenat, les parades i els recorreguts dels busos, els equipaments municipals o els diferents tipus d'aparcament. També s'hi ha bolcat la informació d'altres departaments del consistori, com ara el padró municipal. D'aquesta manera, es disposa de les residències dels ciutadans o qui són els propietaris de cada habitatge.

«Això ens permet connectar més de pressa amb gent que té segones residències al municipi, però que no viuen aquí, per exemple quan passen coses com ara robatoris al seu habitatge», apunta González. Segons l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, s'està davant la culminació «d'anys de feina, amb el bolcat de molts serveis i informació de l'Ajuntament», que fa que la policia de Calafell «sigui una de les poques de Catalunya que té un sistema així». Per impulsar-lo, s'han basat amb el que té la policia de Cambrils.

El subdirector de la policia de Calafell, Sergi González, mostrant les imatges de les noves càmeres.
El subdirector de la policia de Calafell, Sergi González, mostrant les imatges de les noves càmeres. | M.G.

 

Set càmeres renovades i set més al carrer Monturiol

A més a més, s'ha fet una renovació de les càmeres de videovigilància que hi ha a la via pública, moltes de les quals «no funcionaven o estaven obsoletes». Així es disposa ara de set càmeres que tenen un zoom molt potent que permet vigilar diferents espais de la localitat. Les set càmeres estan posades a la part de darrere del Castell, a la part frontal del Castell, al carrer de Pisuerga (sector muntanya), al carrer de Pisuerga (sector platja) i tres al dipòsit municipal.

En les pròximes setmanes entraran en funcionament set càmeres que hi ha al carrer Monturiol, que només queda connectar-les al sistema, i que, segons Ramon Ferré, han de servir per controlar la zona d'oci de la platja i donar resposta «a la pressió judicial que hem tingut els últims anys pel soroll en aquest carrer». Sí que funcionen ja les càmeres d'accés a l'illa de vianants de la platja, per controlar els vehicles que hi entren. A mitjà termini se'n volen posar als accessos a les diferents urbanitzacions.