Agents de la policia local del Vendrell.

La Policia Local del Vendrell viu un nou cap de setmana sense patrulles nocturnes

La majoria d'agents falten a la feina per indisposició coincidint amb una pugna laboral amb l'Ajuntament

El Vendrell s'ha tornat a quedar sense patrulles nocturnes de la Policia Local per segon cap de setmana consecutiu. La majoria d'agents assignats al torn de divendres, dissabte i, previsiblement, els d'aquest diumenge han faltat a la feina per indisposició. La baixa col·lectiva arriba en ple conflicte laboral entre el cos i l'Ajuntament per regular la situació de més de 20 agents interins. El consistori i els sindicats, però, ho desvinculen.

Aquesta situació ha coincidit amb la fi  de l'estat de l'alarma i l'aixecament del confinament nocturn, un fet que els mateixos sindicats asseguren que «posa en perill» la població.

Segons han apuntat fonts sindicals a l'ACN, la passada matinada només han treballat dos agents de la Policia Local interins i ha calgut derivar algunes emergències al 112.

En peu de guerra

El passat 22 d'abril, diferents sindicats  de la Policia Local del Vendrell i de l'Ajuntament es mobilitzaven a la plaça Vella, per protestar per «la falta d'intenció negociadora  de l'Ajuntament  i la creixent inseguretat que viu el municipi per la manca de personal policial». Els assistents denunciaven un menysteniment als treballadors per part dels representats polítics del municipi. 

En el cas concret de la Policia Local, els representants lamentaven que el consistori no tingui «cap projecte de seguretat». Un fet que porta allargant-se durant anys. Tot això es tradueix en una «precarietat de les instal·lacions» i una «manca de formació de molts dels agents per l'excés d'interins que hi ha al cos».

Segons apuntaven els sindicats, de la plantilla que forma la Policia Local del Vendrell 22 dels 86 agents son interins, fet que significa una quarta part del total.