Una dona fent-se la PCR durant un cribratge massiu

Preocupació a l'Arboç pel fort augment de contagis de coronavirus dels últims dies

El municipi presenta el risc de brot més alt de la comarca i un dels més alts de Catalunya

L'Arboç és actualment un dels municipis amb un risc de brot de coronavirus més elevat de tot Catalunya. El fort augment de positius detectats l'última setmana situa el risc de brot en els 1.183 punts, el més elevat amb diferència del Baix Penedès. Segons el consistori, en els set últims dies s'han detectat 34 nous positius per prova PCR, set dels quals han tingut lloc a l'escola Sant Julià, cosa que ha obligat a confinar dos grups i un total de 38 persones, entre alumnes i docents.

En aquest context, des de l'Ajuntament de l'Arboç s'han mostrat «molt preocupats» i han fet una crida «a la responsabilitat de la població i a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries», demanant que es minimitzi el contacte social i no es facin «festes ni trobades familiars ni, encara menys, amb amics». També recorden que l'ús de la mascareta és obligatori i que «se sancionarà a qui no la dugui correctament posada».

 

Increment sostingut a tota la comarca

La segona onada del coronavirus està tenint incidència a tot el territori català, també al Baix Penedès, que els últims set dies ha detectat 121 positius, pels 95 de la setmana anterior. L'increment més gran s'ha registrat a l'ABS del Baix Penedès Interior (on hi ha l'Arboç) amb un increment del 69%, mentre que les ABS de Calafell i el Vendrell han pujat un 14% i un 13% respectivament.

Després de l'Arboç, el municipi amb un risc de brot més elevat és Cunit (621), seguit de Calafell (293), Santa Oliva (261), el Vendrell (234) i Banyeres (202). Tot i que el nombre de positius detectats és més elevat que durant la primera onada, una bona part d'ells són asimptomàtics, ja que es fan moltes més proves. Això fa que, fins ara, les hospitalitzacions i les defuncions siguin menors que durant el març i l'abril.

Tot i això, en l'últim mes s'han hospitalitzat cinc persones a l'Hospital del Vendrell per la Covid, mentre que entre setembre i octubre s'han registrat onze defuncions, sis de les quals, en residències. Un dels brots més grans és el que va tenir lloc fa unes setmanes a la residència Calafell Park de Segur de Calafell.