Joan Morros rebent el premi de les mans de Quim Torra.

El president dels Dansaires del Penedès rep el Premi Floricel Rosa d'Or 2019

El President de la Generalitat, Quim Torra, li ha fet l'entrega del guardó

El president de la colla sardanista Dansaires del Penedès, el vendrellenc Joan Morros, va rebre aquest diumenge 16 de juny el Premi Floricel Rosa d'Or, un dels reconeixements més importants del món de la sardana. En una jornada que serà difícil d'oblidar per Morros, el guardó es va entregar al municipi gironí d'Anglès, ja que el lliura cada any l'Agrupació Sardanista i Cultural Floricel d'Anglès en el marc del seu aplec.

Va ser una jornada molt emotiva, on el president dels Dansaires va poder assistir a l'estrena de la sardana 'Rosa d'Or Per En Jan Morros', composada per Jaume Cristau. Montserrat Juvanteny, reconeguda sardanista i periodista, va fer entrega a Morros de la partitura de la sardana. A més a més, es va comptar amb la presència inesperada del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, qui va fer entrega del premi a Joan Morros i va prendre part en la ballada de sardanes.

Més de 50 anys dedicats a la sardana

El reconeixement a Joan Morros li arriba quan es compleixen 50 anys que és cap de colla dels Dansaires del Penedès, el que el converteix en un dels més antics que està en actiu. Morros, que va entrar als Dansaires amb disset anys, és també el president de la Territorial de les Comarques Tarragonines de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS). També és president del Foment Sardanista vendrellenc, entitat que va impulsar el 1973.

La seva tasca per promocionar la sardana també es constata amb el concurs de colles que es fa cada any per la Fira de Santa Teresa del Vendrell. De la mateixa manera, Morros va ser un dels ideòlegs perquè la capital del Baix Penedès fos Ciutat Pubilla el 2002. El Premi Floricel Rosa d'Or vol «premiar i retre homenatge a la tasca abnegada d'un sardanista, home o dona, que per la seva vocació al servei i al foment de la sardana mereixi ser proclamat sardanista exemplar», tal com s'apunta al Portal Sardanista. El guardó és una rosa d'or feta pels artesans de Calvo Joiers.

També et pot interessar: